Konzervansi u trudnoći

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Moniqe

    Moniqe

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Drage mame. Suprug i ja radimo na bebi (možda sam već i trudna, nadam se). Kako je vrijeme spremanja zimnice i većinu spremamo sa konzervansom, zanima me smiju li trudnice jesti zimnicu (cikla,grah salata…) u kojima ima konzervansa? Netko mi je jednom rekao da nije preporučljivo za trudnice pa me sad strah ukoliko ostanem trudna jesti te salate, a obožavam ih. Kakva  su vaša iskustva? Hvala vam unaprijed 

    Moniqe

  • Avatar Iskrica1347

    Iskrica1347

    Broj poruka: 991

    Prijavi adminu

    Mislim da ti nije neka velika frka, ali možeš (ako radiš sama) uvijek raditi i bez konzervansa pa u manjim teglicama (da brže pojedeš) - tipa samo sa octom i/ili slanom vodom. Pa dobro napuniti do vrha i ostaviti u pećnici da se ohladi i zvakumira samo.. Ne bi trebalo biti problema. Cikla ti se recimo inače jako preporuča u trudnoći zbog željeza i tak. A kaj se tiče kupovnih konzervi - obzirom da ja nemam svoju zimnicu cijelu trudnoću (koliko mi paše) povremeno jedem i konzervirano pa mi dosad niš nije bilo - samo se potrudim isprati prije konzumiranja (npr. grah ili grašak iz konzerve).

    Mišica je sa nama od 11.8.2010.
    Ribica stigla 26.10.2014.
    Ja nisam luda, ja sam ekscentrična

  • Avatar bubica11

    bubica11

    Broj poruka: 139

    Prijavi adminu

    Najgori konzervansi su ti u mesnim prerađenim proizvodima tipa salame hrenovke kobase pastete i to.osim toga ima jedan grozan i u topljenim sirevima tipa oni listići ili trokutici za mazanje.to izbjegavaj koliko mozes.nemozes uvijek al ne treba pretjerivati s tim.ja sam ti opsjednuta čitanjem svih sastava proizvoda :) i konzerviranu rajčicu je dobro izbjeći radi bpa.bolje kupi onu iz tetrapaka.ili staklenu ambalažu.a sto se zimnice tiče sol i čistoća teglica su najbolja preventiva :)

  • Avatar Lida2

    Lida2

    Broj poruka: 324

    Prijavi adminu

    Po ovim vasim komentarima se ja jako nezdravo hranim al se ne brinem previse.
    Ionako ce mi dijete kad poraste to jesti ovako i onako. Nisam misljenja da si trujem dijete, samo eto ja za dorucak jedem namaze, pastete, hrenovke, salame jer ne znam sta bi drugo jela.
    Pahuljice i zitarice ionako ne smijem tako da…. svako jede sta mu najvise pase.

  • Avatar Kokolina

    Kokolina

    Broj poruka: 392

    Prijavi adminu

    Ja se u trudnoći hranim jednako kao i prije. Pa trudna sam, nisam bolesna!!! Eto, to e moje mišljenje 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.