Prenošena trudnoća

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ineska2

    Broj poruka: 17

    Prijavi adminu

    Nisam baš našla puno o iskustvima s prenošenjem, a rado bih čula nešto od mama koje su to prošle.. Ja sam danas 41+1 po izračunu (po prvom UZV 40+1) i svi su nalazi uredni, ctg, amnioskopija, tlak, urin.. E sad, s obzirom da idem na preglede u bolnicu svaka dva dana, svaka dva dana je netko drugi od doktora i svaki po svome, neki bi me još puštali zbog toga što više vjeruju UZV nego izračunu po zadnjoj menstruaciji, neki bi me hospitalizirali pa da u bolnici čekam još neko vrijeme, neki bi inducirali.. 
    Meni se čini glupo išta forsirati ako su svi nalazi uredni, a i sigurna sam da prema danu začeća zapravo još nisam ništa ni prenijela :-) samo doktori ne vjeruju da to znam točno :-) i što sad? savjeti?


  • Avatar shimmer

    shimmer

    Broj poruka: 500

    Prijavi adminu

    krenula sam ti odgovarati s “ja bih…”, ali iskreno nemam pojma sto bih jer mi je prva trudnoca i tek sam prvo tromjesecje prosla 

    evo ipak, ja bih jos malo pricekala s obzirom da su nalazi ok.
    imas na temi “ straznji rog na glavi bebe” cure koje su isto u terminu i bodre se i izazivaju trudove na svakojake nacine 

    sretno!

    If you want something you've never had, you've got to do something you've never done.

    [lilypie.com]

    https://docs.google.com/document/d/1jDrcvWI8Dx7u9TX6dS7SdxlXXtsNbqakrh7M5-rxlMA/edit?usp=sharing [docs.google.com]

  • Avatar kachi

    kachi

    Broj poruka: 288

    Prijavi adminu

    Ja isto nemam svoje iskustvo, ali imam od cimerice sa kojom sam bila u bolnici (nju su tamo zadržali jer je imala diabetes i visok tlak). Po njihovim izračunima malog je prenijela baš, a sama je imala isto kao i ti računicu po datumu začeća (koju joj oni uopće nisu uzimali u obzir) i vjerovala ili ne, malecki je baš taj dan čekao. 
    Meni je moja doktorica rekla da je najnormalnije roditi čak i dva tjedna nakon predviđenog termina poroda i da je problem samo u nama jer bismo htjeli sve ubrzano. 
    Mislim da je bitno da te kontroliraju pa znaš i ti da je sve ok. Samo beba ima svoj tempo.

    [lilypie.com]

  • ineska2

    Broj poruka: 17

    Prijavi adminu

    Pa i ja mislim da dok god su sve pretrage u redu, nema potrebe za forsiranjem, samo me zbunjuju tolika različita mišljenja doktora, a isto mi je prvo dijete… 

    I da, kachi, vjerujem ovo za cimericu, moja kuma je za svoje dvoje djece znala točan datum začeća i oboje su se rodili točno u taj dan.. Samo što je kod nje razlika od doktorskog termina bila možda 2-3 dana, po mojoj računici je 2 tjedna 

    hvala, cure


  • Avatar dillb

    dillb

    Broj poruka: 689

    Prijavi adminu

    normalna trudnoća može trajati i 42 tjedna. bitno je da su nalazi ok. sigurno ti već pregledavaju i plodnu vodu. dobro je dok nije zelena (mekonijska, kad se dijete pokakaka). 
    ja sam prvo dijete rodila sa 40+4. 

    sperma povoljno djeluje na smekšavanje i otvaranje cerviksa. 

    sretno!!! neka ti porod bude jedno lijepo i pozitivno iskustvo!!!! 

  • Avatar bobica9

    bobica9

    Broj poruka: 448

    Prijavi adminu

    ineska, i kod mene je razlika između izračuna po menstuaciji i ovulaciji 2 tjedna. Samo što je moj dr to odmah zapisao i sad me šalje u Petrovu da bi oni to kao isto zabilježili. Nadam se da će i oni to tako prihvatiti. A i beba je cijelo vrijeme malo manja, tj. odgovara ovom drugom izračunu.
    U kojoj ćeš bolnici roditi?

    [lilypie.com]

  • ineska2

    Broj poruka: 17

    Prijavi adminu

    hvala, dillb, nadam se da i hoće, baš se veselim 

    pregledavaju mi i plodnu vodu i bistra je, tako da ne bi trebalo biti problema.. sutra opet na pregled pa ćemo vidjeti.

    bobice, rodit ću u Sisku.. moja beba je dosta velika, mislim da to najviše zbunjuje doktore, sad je već oko 3800 i prilično je dugačka.. ali s druge strane i ja i muž smo veliki  pa bi bilo čudno da je drukčije i dosad .. u svakom slučaju nadam se da će čim prije krenuti prirodno jer u cijeloj priči će mi najgluplje biti ako ću morati na ležanje u bolnicu..


  • Avatar anita18

    anita18

    Broj poruka: 125

    Prijavi adminu

    Prvu curku sam prenijela 15 dana😓.Radila 4 amnioskopije pa onda hospitalizirana i na kraju indukcija poroda u 42 +1 dan.Dali su mi gel za otvAranje,a potom drip.Na kraju je porod zavrsen cArskim rezom.Curica rodjEna 4250 g i 55 cm,bEba od mjesec daNa.Mozes ocekivati vecEg bebaca jer bEbe u zAdnjim tjednima dobivaju dosta nA tezini.Najcesce prenEseNa djeca i bivaju rodjeNa carskim rezom zbog velicinE.Drugu,zivu i zdrAvu,bEbicu sam rodila mAlkice prije vremEna.Jako puno prvih trudnoca se prenese,za par danA.Ako nista ne bude inducirat ce ti porOd u 42 tjednu.Sretno!

  • Avatar anita18

    anita18

    Broj poruka: 125

    Prijavi adminu

    Inace,savjet iz iskustva moje sestre….problem kod prenesenih trudnoca ti je sto ti beba pocinje vrsit nuzdu u plodnoj vodi.Ako prilikom poroda udahne mekonijsku vodu to vodi do infekcije i respiratornih problema.Drugo sranje ti je sto se plodna voda smanjuje,beba raste i tom prilikom dolazi do vece mogucnosti da se pupcana vrpca omota oko vrata bebe ili da bude pritisnuta uz stijenku maternice,sto smanjuje dotok kisika i nutrijenata bebi.Iskreno,ja bih na indukciju jer beba je zrela i spremna.Amnioskopije i pregled plodne vode se radi svako dva dana,a u ta dva dana moze se svasta dogodit.Znam preko rodice koja je ginekolog vanka,da oni nakon 41 tjedna odmah rade indukciju jer statisticki samo moze doci do sranja,a bebac vec od 37 tjedna se smatra da je u punom terminu za porod.

  • Avatar bobica9

    bobica9

    Broj poruka: 448

    Prijavi adminu

    Nama su rekli na tečaju u Petrovoj da induciraju porod na 41+4.

    [lilypie.com]

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.