Pranje zubi

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Klokanica

    Klokanica

    Broj poruka: 649

    Prijavi adminu

    Kako kod vas izgleda pranje zubića djeteta? Pere li zube vaše dijete samo?
    Tri odgovora na ovo pitanje koja nam ostavite od četvrtka 26. lipnja do srijede 2. srpnja do 11 sati nagradit ćemo našom knjigom tjedna, slikovnicom Zubić vila u izdanju Naša djeca d.o.o.

    https://klokanica.24sata.hr/vrticka-dob/igra-i-aktivnosti/osvojite-slikovnicu-zubic-vila-1672 [klokanica.24sata.hr]

  • Avatar EcioiGabi

    EcioiGabi

    Broj poruka: 41

    Prijavi adminu

    Imam curicu od 8.g. i počeli su nam konačno rasti trajni zubići.
     Imali smo veliki problem sa zubićima kada je sa 2 godine morala izvaditi mliječne i to prednja 4 zubića u bolnici, morali su je uspavati onako malu da izvedu zahvat, jer je dobila veliko oteknuće, tako da dugo nije imala prednje zubiće, pa nam je to bila velika trauma, jer su je neka djeca još u vrtiću zezala. Bila im je neobična bez zubića. Čak se i ona sama počela stidjeti što nije imala prednje zubiće kao i ostala djeca, pa se jadnica počela i smijati sa zatvorenim ustima i tako skrivati svoj osmijeh, meni najljepši na svijetu.  Sada kada ima  8 godina narasla su joj konačno prednja dva zubića, one ostale još čekamo, tako da smo presretni a i njoj je neobično sebe vidjeti sa lijepim bijelim zubićima, jer smo mislili da će proći čitava vječnost dok ne narastu. Iako smo prošli kalvariju i dan danas je moram povremeno potjerati da ide prati zubiće, jer je malo lijena, a ona meni:“dobro idem već jednom oprati zube, ali ću oprati samo ova dva trajna prednja, ostale ne moram jer će ionako ispasti…hihihhi”, tako da bi nam ova knjigica super došla, možda bi dobila inspiraciju za pranje i ostalih zubića.

  • mama@

    Broj poruka: 1365

    Prijavi adminu

    Imam dečka od 11 i curicu od 7,5 godina…. 
    Prije sam im ja morala prati zube i to uz dosta muke…. ili im nije odgovarala pasta ili četkica, ili sam ja prebzro trljala, pa zašto sad kružim… 1001 pitanje i negodovanje.
    Trenutno peru zubiće sami ali opet, ja idem u “kontrolu” 

    [lilypie.com]

  • Avatar renata6

    renata6

    Broj poruka: 2713

    Prijavi adminu

    Moja curka voli prati zubiće i svakodnevno ih čisti sama! Posebno se raduje novoj pasti jer svaki okus je drugačiji! Malo ju samo brine kuda zubići odlaze jer je primijetila u vrtiću da neka dječica u predškolskoj grupi nemaju zubiće!

  • Avatar Iskrica1347

    Iskrica1347

    Broj poruka: 991

    Prijavi adminu

    Moja curka pere zubiće sama. Nije baš uvijek oduševljena time, često moram i iskontrolirati, ali načelno ih sama ide prati. A idemo i redovito kod tete zubarke, iako smo još na mliječnim zubićima. PO meni je prevencija uvijek glavna. Radije idem sada sa njom svaka 4 mj na pregled, pa da sve štima, nego da ne idem godinu dvije, pa da bude veeeliiiikiii i bolan problem. A imamo divnu tetu zubarku.

    Mišica je sa nama od 11.8.2010.
    Ribica stigla 26.10.2014.
    Ja nisam luda, ja sam ekscentrična

  • Avatar jaca3

    jaca3

    Broj poruka: 12

    Prijavi adminu

    imam sina od 7 god i redovno pere sam zubice ,ujutro i uvece,vec sam mu pricala o zubic vili i upoznat je sa tim  ali i dalje cuva svoje zubice koji su mu ispali 

  • Tonkica11

    Broj poruka: 11

    Prijavi adminu

    Curica stvarno voli prati zubiće i to svakodnevno radi sama…imamo mantru: ‘'Navečer za zdravlje, ujutro za ljepotu’'. Od prvog zubića ih njegujemo..sada s 5 god sama ih četka..čak se ni zubara ne bojimo

  • magdek

    Broj poruka: 14

    Prijavi adminu

    Moj je sin od svoje treće godine počeo prati svoje zubiće sam. Isprva mi to nije baš bilo po volji jer sam htjela imati nadzor nad njegovom oralnom higijenom, a on se tomu žestoko opirao! Uporno sam mu objašnjavala da pasta za zube (dječja) iako izazovno miriši nije jestiva,Treba uvijek tražiti neki balans između naše roditeljske zabrinutosti i kontrole i samostalnosti naše djece. Sada sa pranjem zubića nema nikakvih problema, shvatio je opasnost gutanja paste za zube, dok je tehnika pranja zubiju još uvijek malo problematična! No i to će svladati, jednako kao i to da se zubi moraju prati iza svakog obroka, s čime smo također imali problema jer mi je sin malo inertnijeg karaktera!

  • Su1

    Broj poruka: 26

    Prijavi adminu

    Imamo 13mj, i mama nam pere zubiće prije spavanja. Obozava cetkicu, smije se cim ju vidi i otvara usta…Kad bi tako ostalo…

    halo

  • Meri2

    Broj poruka: 3

    Prijavi adminu

    Moj bebač je tek na pocetku pranja zubića. Ima 13 mjeseci, pranje zubica(ako mogu uopce nazvat pranje zubica) dozivljava kao igru.

    Meri

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.