Roditelji 12. ožujka 2024.

Gwyneth Paltrow: Kad sam postala pomajka, to je bila najteža lekcija u mom životu

Foto: Berzane Nasser / ABACA / Pixsell
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Postati nekom maćeha nije nimalo lak zadatak, i to zbog svih mogućih aspekata uključenih u to da žena postane maćeha. Nisu iz tog isključene ni poznate i slavne mame, naravno.

Nećemo puno pogriješiti ako kažemo da nije lako biti pomajka. I nije razlog tom činjenica da je ta uloga maćehe svima usađena kao jedna vrlo negativna uloga, zbog raznih priča i bajki, te gotovo arhetipa zle maćehe koja se pojavljuje uvijek u baš tom obliku i izdanju – kao zla. Razlog leži u tom da maćeha dobiva svoju ulogu nakon procesa koji niti za jednu uključenu stranu nije lak.

Možda te zanima... Ovih 9 savjeta pomoći će ti da budeš dobar očuh ili pomajka Roditelji

Razvod nikom ne pada lako, a posebno je to slučaj s djecom. Oni su ti koji ne shvaćaju veliki dio onog što se događa i oni su ti kojima se čini da ostaju bez jednog roditelja. Iako ćemo prvi istaknuti da su roditelji jednako bitni, i to uvijek osim u rijetkim iznimkama, čini nam se da nećemo pogriješiti ako kažemo da je ipak teže sve nekako s majčine strane.

Sve u svemu – teško je prihvatiti novu mamu, teško je zauzeti ulogu „nove mame“, teško je… teško je. Da je teško, priznala je i sama Gwyneth Paltrow. Jer, da, svi smo od krvi i mesa kad se radi o takvim univerzalnim stvarima.

Gwyneth Paltrow postala je maćeha djeci svog današnjeg supruga Brada Falchuka, a njih su se dvoje vjenčali još 2018. godine. Koliko joj teško bilo na početku Gwyneth je ispričala na samitu Visionary Women's International Women's Day, povodom Dana žena. Kad je preuzela mikrofon, glumica je pitala je li itko u publici maćeha, prenio je People.

Kad je publika zapljeskala, rekla je: „Da, to je gadno, zar ne, ljudi? Ne, ja zapravo, stvarno volim pričati o tome jer je to jedna od mojih najtežih lekcija kao ljudskog bića. A moje osobno područje rasta proizašlo je iz početnog teškog odnosa koji sam imala sa svojim pastorcima, a sada su oni poput moje djece.“

'Kao da si sunce i samo daješ'

Paltrow je istaknula da je put do te točke bio „stvarno težak“. „To je gotovo kao da morate utjeloviti duh sunca i samo davati, a ne očekivati ništa zauzvrat,“ rekla je dočaravajući mnogima kako je to biti pomajka. „Jednostavno sam naučila pokušavati samo nastaviti sjati poput sunca i nikad ne bilježiti rezultat,“ dodala je.

Gwyneth Paltrow dijeli svoje dvoje djece, Apple (19) i Mosesa (17), s bivšim suprugom Chrisom Martinom. Brad Falchuk je, pak, otac dvoje djece, Isabelle (18) i Brodyja (17), koje dijeli s bivšom suprugom Suzanne Bukinik.

 | Author: Lisa OConnor/AFF-USA.com / PA / Pixsell Foto: Lisa OConnor/AFF-USA.com / PA / Pixsell

Još dok je u rujnu 2022. razgovarala s Falchukom u epizodi njezina podcasta „Goop“, Paltrow je rekla da isprva nije znala baš što radi kad je postala pomajka.

„Jednostavno ne postoji priručnik o tome kako to učiniti i nitko ne kaže: 'Hej, super, bit ćeš maćeha'. Postoji ta arhetipska zla maćeha i kao da se podrazumijeva da će... to biti teška stvar.“

Uspjela sve promijeniti

Međutim, Paltrow je rekla da je stvari počela vidjeti drugačije kada je rekla samoj sebi: 'Je****, to su moja djeca. Neću se bojati disciplinirati ih ili povući granicu.' „To je zapravo bilo ono što je promijenilo sve,“ rekla je tada Falchuku.

Bivši suprug Gwyneth Paltrow, Chris Martin, također je našao drugu partnericu, a njegova partnerica, Dakota Johnson, također je progovorila o svom iskustvu pomajke. Tijekom intervjua koji je nedavno dala za Bustle, otkrila je da sebe smatra pomajkom iako ona i Martin nisu u braku.

„Volim tu djecu kao da mi život ovisi o tome. Svim srcem,“ rekla je Dakota Johnson. Isto tako je istaknula da joj ne smetaju velike, mješovite obitelji jer i sama ima šestero braće i sestara.

„Mislim da mi je to prirodnije, budući da sam odrasla u tome, ali ne bih htjela ništa drugačije. Ja stvarno ne bih. Obožavam to,“ rekla je Dakota.

Možda te zanima... 10 rečenica koje nikada ne smiješ reći svojoj djeci ako se ti i partner(ica) razvodite Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.