Roditelji 11. lipnja 2021.

Pogledaj bolje: Pregledaj madeže i zaštiti svoju obitelj

Foto: Shutterstock

Powered by:

klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U posljednjih 10 godina broj oboljelih od melanoma, zloćudnog raka kože, porastao je za 50 posto. Ono što moraš znati je da je melanom jedna od vrsta raka koju je moguće prevenirati i uspješno liječiti ako se otkrije na vrijeme.

Djeca provode tri puta više vremena na otvorenom od odraslih, a kako je njihova koža pet puta tanja od kože odraslih pretjerano izlaganje kože UV zrakama može dovesti do akutnog oštećenja kože, ubrzanog starenja kože, infekcija, ali i razvoja tumora, karcinoma i melanoma. Stoga je prijeko potrebno zaštititi cijelu obitelj, a posebno najosjetljivije među nama - djecu od štetnog sunčevog zračenja.

Upravo iz tog razloga portal missZDRAVA u suradnji s dm-om već petu godinu zaredom nastavlja educirati i osvještavati čitatelje o prevenciji i ranom otkrivanju raka kože, o pravilnoj zaštiti od sunca, ispovijestima ljudi koji su preboljeli melanom.

Očekuju te brojni edukativni članci o tome kako pravilno odabrati sredstvo za sunčanje, detaljne upute što sve treba sadržavati sredstvo za sunčanje, objašnjenje što na proizvodima za sunčanje znače oznake UVA, UVB i UVC, vodič kako na vrijeme uočiti sumnjivi madež, kako koristiti metodu Punog mjeseca prilikom samopregleda kože, zanimljive i edukativne grafike na društvenim mrežama i posebno izrađena stranica na kojem ćeš moći saznati je li tvoj madež sumnjiv te također sudjelovati u ljetnom nagradnom natječaju. Klikni i saznaj više!

Pravila natječaja pročitaj ovdje.

Donosimo upute kako napraviti samopregled cijelog tijela, a moći ćeš i fotografirati svoj madež.

Osvoji SUNDANCE poklon paket u vrijednosti 100 kn

dm te podsjeća da se pravovremeno zaštitiš od štetnog utjecaja sunca i izbjegneš postati dio crne statistike oboljelih od melanoma. Najbolji oblici zaštite su sredstva sa SPF zaštitom, sunčane naočale s UVA i UVB zaštitom, šešir i suncobran. No, želimo znati kako se ti štitiš od sunca. Odgovori na pitanje i osvoji SUNDANCE poklon paket! Natječaj vrijedi do 10. srpnja 2021. Klikni na obrazac za prijavu.

 
Fill out my online form.

 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • illuminati667

    Join the great Illuminati today and become rich and famous. Are you seeking for wisdom and knowledge? Are you a business Man / woman, Pastor, politician, musician, doctor, footballer, student? Do you want to be a famous artist or an actor (e tc) and you want to be rich, powerful and famous in the world? Join the Illuminati New World Order and let you dreams come through, become a member today and receive the sum of 3 million euros ever week with a car whatsapp +12536174810 (chiefpriest666@gmail.com)

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.