Roditelji Sretna mama 04. srpnja 2023.

Ovih sedam stvari svaka mama treba imati u automobilu

Foto: Unsplash ; Stvari koje svaka mama treba imati u automobilu
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mnoge se mame voze sa svojom djecom, ne samo u vrtić ili na aktivnosti, nego i na rođendane, izlete ili pak zabavna mjesta. Zato valja znati što biste uvijek trebali imati u autu

Vlažne maramice, igračke, rezervne pelene, duda....  sve su to sitnice koje ti mogu nenadano zatrebati u nekim situacijama, a niste se sjetili staviti ih u torbu. Možda će vas spasiti pričuvna rezerva u automobilu? Upravo kako biste obuhvatili sve potrebno, provjerite listu stvari koju predlažu na iMom.

1. Torba s potrepštinama i zalihe za nezgodu

Riječ je o torbi koja će ti osigurati da budeš spremna na sve izazove i razne situacije koje te mogu iznenaditi kada ideš s djetetom vani. To je torba koju ćeš ondje ostaviti i povremeno dopuniti novim potrepštinama, a svakako bi trebala sadržavati nekvarljivu grickalicu, pelene ili donje rublje, maramice i dodatnu odjeću. Kako dijete raste, možeš pridodati stvari koje su vam potrebnije u skladu s uzrastom.

2. Hrana i voda

Po povratku iz vrtića ili igraonice možda ste zapeli u prometnoj gužvi. Ako je dijete gladno i žedno, to iskustvo može biti slično noćnoj mori. Kako bi ga izbjegla, svakako u autu uvijek imaj zalihu grickalica ili voćnih kašica kojima možeš po potrebi utažiti glad, kao i nekoliko bočica vode za gašenje žeđi. Preporuka je da sve to držiš u pretincu, daleko od pogleda, jer želiš da posluže samo u hitnim situacijama, a ne prilikom svake vožnje.

3. Dodatna duda varalica

Krenuli ste u shopping, a tvojem djetetu je omiljena duda pala na pod? Nema problema, u zalihama u automobilu imaš i rezervnu dudu, zar ne?

 | Author: Freepik Foto: Freepik

4. Slikovnice

Ako ste među onim roditeljima koji ne žele maloj djeci nuditi ekrane, vrijeme za čekanje u gužvi ili na semaforu mališani mogu kratiti listanjem slikovnica. U praktičnim spremnicima na stražnjem sjedalu ponudite im nekoliko omiljenih slikovnica koje će moći listati samo u automobilu.

5.  Dekica za piknik

Ako spadaš među one roditelje koji žele živjeti spontanije sa svojim mališanima, u prtljažnik spremi i dekicu za piknik. 

6. Dodatna jakna ili krema za sunčanje

Bilo bi dobro u vozilu čuvati i predmete koji će vas spasiti od naglih promjena vremena. Primjerice, piknik u parkiću ozbiljno će pokvariti hladan vjetar ili prejako sunce, pa svakako u prtljažnik dodaj vestu ili jaknu više, kišobran, kremu za sunčanje ili par čizmica za skakutanje po blatnim lokvicama.

7. Vrećice

Čvrsta vrećica koja ne propušta mirise nije samo prikladna za spremanje korištenih pelena, nego i druge vrste nereda koje vam mala djeca mogu stvoriti. Recimo, ako imaš dijete kojem će tijekom vožnje imati mučninu, vrećica u džepu naslona sjedala spasit će vas od čišćenja navlaka i neugodnog mirisa povraćanja koji se u autu može zadržati tjednima.

Ljetovanje s bebom Možda te zanima... Savjeti za mame: Kako se pripremiti za prvo putovanje s malim djetetom? Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.