Roditelji Sretna mama 01. kolovoza 2016.

Savjeti uz koje ćete postati majstor u kuhinji

čokoladni kolač
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ako pratite ove savjete i trikove postat ćete majstor u vlastitoj kuhinji, a vaši ukućani uživat će u vašim jelima

 

  •  Krumpir iz mlijeka sočniji u musaki

 Krumpiri u musaki bit će sočniji ako ih prethodno ogulite, narežete na kolutove, potopite u mlijeko i ostavite da odstoji tijekom noći.

  • Još sočniji uz čokoladni namaz

 Želite li da mramorni ili bilo koji drugi kolač s biskvitnom smjesom bude što sočniji, dio kakaa zamijenite s nekoliko žlica čokoladnog namaza.

  • Malo mlijeka i sir je spreman za pohanje

 Ako su kriške sira za pohanje suhe i pretvrde, stavite ih kratko u mlijeko. Osušite ih, uvaljajte u brašno, jaja i mrvice te ispržite.

  • Meso i povrće brže se otapaju u hladnoj vodi

 Smrznuto meso ili povrće brže će se otopiti u hladnoj nego u vrućoj vodi. A ako tijekom pirjanja ili kuhanja meso ne omekša, dodajte sode bikarbone.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.