Roditelji Sretna mama 24. veljače 2024.

'Treće dijete je poput droge, odmah želiš još'

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Razmišljaš o trećem djetetu ili si u očekivanju treće rode, a pojma nemaš što očekivati? Možda ti ova priča majke tri djevojčice otvori oči

"Čini se da su troje djece nova dva. Prije nego što sam dobila treće dijete, bila sam prilično sigurna da će nam tri biti dovoljna. Zapravo, vjerojatno sam mogla biti sretna samo s dva. Ali u trenutku kad se rodilo moje treće dijete, nisam mogla zamisliti da nemam više", ispričala je Janssen Bradshaw, majka tri djevojčice za Mom.me

"Sada se šalim da je treće dijete poput droge. Jednom kad dobiješ treće, teško je ne želiš još jednu bebu".

Ovo su 4 razloga zašto treće dijete djeluje 'poput droge'.

1. S trećim izgleda sve lakše nego s prvo dvoje

S trećom bebom je sve prilično jednostavno. Čula sam to od brojnih roditelja prije nego što sam dobila treće dijete, i to je za nas definitivno bilo istinito. Puno si opuštenija, nisi početnik kao što je bilo s prvim, i ne pokušavaš naučiti kako žonglirati s više djece, kao što je to bilo kad sam imala dvoje. Često su prva dva djeteta dovoljno stara da se mogu sami igrati i zabaviti i već su dovoljno neovisni pa se lakše možeš brinuti za treće dijete. 

Možda te zanima... 5 stvari koje sam prestala raditi nakon rođenja trećeg djeteta Roditelji

2. Dobro znaš kako brzo prolazi faza novorođenčeta i nadaš se da će trajati što je moguće duže

S ovom (trećom) djevojčicom osjećala sam se kao da sam mogla potpuno uživati u njoj i cijeniti svaku fazu više nego što sam to mogla s prve dvije djevojčice. Ne osjećam pritisak i ne čini mi se da brže odrasta. Samo želim ljubiti njezine bucmaste obraze i stisnuti je onoliko koliko to tolerira.

3. Nakon roditeljstva s troje djece, znaš da će sve ispasti OK

Imaš dovoljno iskustva i znaš da će na kraju sve ispasti dobro. Spavat će cijelu noć, naučit će jesti bez da zamažu sve okolo u radijusu od 3 metra, naučit će ići na wc... 

Možda te zanima... Zašto su mame troje djece pod stresom, a mame četvero tako opuštene Roditelji

4. Ideju da je zauvijek gotovo, tvoj um će teško prihvatiti

Da više nemam novorođenče i da ne vidim taj prvi osmjeh, malo mi slama srce. Svaki put kad pogledam svoju zdepastu, malu treću bebu, punu smijeha i nevjerojatnu ljubav ostatka njezine obitelji, ne mogu zamisliti da to više ne želim učiniti.

Pa čuvaj se! Ako razmišljaš o trećem djetetu, samo znaj da je to sklizak teren prema četvrtom djetetu.

Možda te zanima... Mama iskreno: Zašto treća trudnoća nije šala? Trudnoća
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ludamama

    Ja sam mislila da sam sa 3 cim djetetom zavrsila, ali evo on sad ima godinu dana ... i ja imam nevjerovatnu veliku zelju za 4 vrtim ... inace ovu su 6 i pol , 3 i pol i 1 god ... muz ne zeli i bas se mnogo mucim s tim ovih dana... jeli netko imao slican problem?? Vi zelite, muz ne??? Nakon treće rekli smo to je fajrunt. Kod mene se javila želja za još jednim djetetom. Muž je bio protiv (godine, veći auto, opet nespavanje, napokon ušli u rutinu, carski...) i ja sam se pomirila s time da je to to. Onda se dogodila "situacija" kad je menga kasnila i realno sam mogla biti trudna. Nakon što sam dobila, ispostavilo se da smo oboje tužni jer nisam trudna, odvagnuli sve i rekli idemo pokušat. Rekla sam ako uspijemo u godini dana super, ako ne odustajemo. I uspjeli odmah ☺ Opet smo neispavani, sad čak i više, ali super nam je. Muž zafrkava da bi mogli još jednom, ali ovaj put je fajrunt 😂😂

  • mml1987

    Ja sam mislila da sam sa 3 cim djetetom zavrsila, ali evo on sad ima godinu dana ... i ja imam nevjerovatnu veliku zelju za 4 vrtim ... inace ovu su 6 i pol , 3 i pol i 1 god ... muz ne zeli i bas se mnogo mucim s tim ovih dana... jeli netko imao slican problem?? Vi zelite, muz ne???

  • makantahi

    ak je poput droge onda je bolje ni ne početi, jer vodi u propast

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.