Roditelji Sretna mama 12. travnja 2021.

Zabavni trikovi za manje kaotična jutra s djecom

Foto: Guliver
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Namjesti alarm 20 minuta ranije kako bi se mogla odjenuti i spremiti za posao prije nego što se probude klinci. Ovaj korak je zapravo ključan!

Jedna stvar koja ujedinjuje sve mame je želja za manje stresnim jutrima s djecom! jutra preko tjedna su često užurbana i lako se iz "zabavne mame" pretvorite u onu "nemam više strpljenja, obuci već jednom te cipele". Ne brini, nisi sama. Donosimo ti nekoliko zabavnih trikova s kojima će dan početi s manje stresa i kaosa

1. Obavezno pripremi odjeću za dijete večer prije. Tako ćete izbjeći mudrovanje oko promjene odjevnih kombinacija kojima su djeca sklona u jutarnjim satima. Ako dijete to ne spriječi da odluči da mu se ipak ne sviđaju te hlače ili haljina, podsjetite kako ona djevojčica/dječak koji se super odijeva ima iste takve.

dječak ruksak Možda te zanima... 4 razloga zašto izlazak iz kuće s djecom tako dugo traje Vrtić

2. Namjesti alarm 20 minuta ranije kako bi se mogla odjenuti i spremiti za posao prije nego što se probude klinci. Ovaj korak je zapravo ključan! Ako ga preskočiš, sa svim ostalim koracima ćeš kasniti barem dvadesetak minuta.

3. Obavezno popij kavu prije nego se klinci probude! Objašnjenja su ovdje nepotrebna.

4. Pronađi djetetove cipele. Nakon što si shvatila da su različite, nasmij se jer se ne isplati gubiti živce zašto što je obuća razbacana. 

5. Opet kasniš? Djetetu ponudi utrkivanje do automobila ili do vrtića/škole da vidite tko je brži.

6. I za kraj, ne brini - budi sretna!

Djeca su brža kada si sretnija. Ne znam zašto, ali i ne zanima te dok je tako. Ako se smiješ i vesela si kad ih vidiš, oni se smiju i sretni su što se spremaju. Ako si živčana i čangrizava, oni su cendravi i usporeni. 

Možda te zanima... 16 stvari koje si jutros sigurno napravila ako si mama Roditelji

Jedan mali trik koji dobro funkcionira, kada su potpuno spremni klinci mogu 5 minuta gledati televiziju. Naravno ako je ostalo toliko vremena. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.