Roditelji Tatina zona 13. kolovoza 2020.

10 stvari koje se mijenjaju kad postaneš tata

Foto: Guliver
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Vjerojatno ste već oboje bili upozoreni, nekoliko puta - život se mijenja kad dobiješ dijete. Proslijedi ovaj članak svom dragom!

Budući tate, pripremite se! Portal Babyology izdvojio je 10 stvari koje se mijenjaju kad postaneš tata, a nijednu od njih nisi pročitao u knjigama!

Možda te zanima... Pismo mužu prije nego postane tata: 'Svijet će se promijeniti' Roditelji

Odrasli ste. Radite. Skrasili ste se. Možda imate i psa. I štedni račun. Kredit. Ustvari, vjerojatno ste ovaj cijeli 'odrasli' dio prokužili, barem većinu. Pitate se koliko će stvari zapravo biti drugačije kada od dvoje postane troje? Drago nam je što pitate, a evo i par zabavnih informacija:

1. Grudi tvoje žene odjednom će imati potpuno novu svrhu

Ispričavamo se svim muškarcima, ali jednom kada beba dođe - grudi prvenstveno postaju bebin obrok

2. Otkrit ćeš u potpunosti novu ljubav prema kupovini namirnica i ostalih potrepština

Jer odlazak u trgovinu kako biste kupili stvari za kuću, ne samo da će vam osvojiti 'dodatne bodove' doma, već ćete uživati u malo samoće (to je tajna koju mame diljem svijeta čuvaju već dugo vremena). A, budimo iskreni, tko među nama ne voli listati kataloge s akcijama i ponosno se vratiti doma s punim vrećicama stvari 'na akciji'

Znakovi koji otkrivaju da će biti odličan tata

3. Tvoj radni dan možda će završiti, ali posao nikad ne završava

Jer kad se vratite kući s posla, možete očekivati preuzimanje bebe u svoje naručje s uzvikom vaše žene: "NAPOKON! Evo, uzmi ju!"

4. Ostajanje budnim cijelu noć ne uključuje alkohol

Samo plač, kolike i bebino bljuckanje. Međutim, obje situacije mogu se izmaknuti kontroli...

Možda te zanima... 'Pravi muškarac brine o bebi dok mama odmara' Roditelji

5. Naučit ćeš nove vještine za koje nikad nisi pomislio da ćeš ih znati

Primjerice, kako napraviti pletenicu. Ili poznavanje imena svih likova iz Dr. Pliško. I kako se ustati ujutro bez da napravite ijedan jedini zvuk koji bi mogao probuditi sve one koji još spavaju. Pssst.

6. Počet ćeš ići na čajanke

Drugi gosti su obično plišanci.

Emocionalno uključeni tate imaju sretniju djecu

7. Postat će potpuno normalno provesti više od 20 minuta na wc-u

Prije djece, vjerojatno niste trošili puno vremena sjedeći na zahodskoj školjci. Obavljen posao - doviđenja! Ali, sada...odlazak na wc znači da možete provjeriti vijesti, rezultate utakmica, poslati par poruka i uživati u nekoliko minuta samoće

8. Uzbuđenje će se vrtjeti oko dječjih podviga

Naravno, ulov velike ribe još uvijek je uspjeh kao i nekada, ali ne takav kao kad ćete vidjeti svoje dijete da je upecalo svoju prvu ribu. Taj ponos je jednostavan neopisiv. Čak i kad ćete vidjeti sina da prvi puta piški na travi umjesto u pelenu - osjetit ćete neopisivu sreću i vjerojatno želju da podijelite te vijesti s drugima. 

Možda te zanima... Pet stvari u kojima je tatin utjecaj jači na razvoj djeteta Roditelji

9. Neće postojati tako nešto kao 'planovi u zadnji čas'

Mislite da je teško bilo čekati ženu da se spremi i da izađete iz kuće u dogovoreno vrijeme? Hahah! Uskoro će biti nekako ovako: Ako trebate izaći iz kuće u subotu u 14.00 sati, najvjerojatnije je najbolje da se počnete spremati u 8 ujutro. Sigurno je sigurno!

10. Imat ćeš prijateljicu ili prijatelja za cijeli život

I to onu prijateljicu ili prijatelja koji se ugledaju na vas na svaki mogući način. Da, to je ogromna odgovornost, ali kao što će se svi tate složiti - to je najbolja odgovornost na svijetu!

13 znakova da imate najboljeg supruga na svijetu

I to je to, tate. Sada ste spremni. I svaka čast svim tatama na svijetu koji dokazuju da, iako se život mijenja kada postanete roditelj - mijenja se samo nabolje!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.