Roditelji Zanimljivosti 05. studenoga 2018.

Znaš li koje stvari roditeljima zadaju najveći stres?

Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Roditelji su zbog djece pod stresom šest puta na dan, osam dana u mjesecu osjećaju da im treba odmor i vrijeme za sebe, a treba im duplo duže da izađu iz kuće nego prije dolaska djeteta

Roditelji zbog svoje djece proživljavaju stres šest puta na dan, pokazalo je nedavno istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji. Najveći stres zadaje im slanje djece na spavanje, tjedna nabavka hrane s djecom te zajednički ručak. Roditelji su naglasili kako im visoku razinu stresa predstavlja i konstantna briga o tome da dijete napiše zadaću i nauči sve za školu kao i kupanje prije spavanja.

Visoko na listi stvari koje im izazivaju stres je i činjenica da često jure kući s posla kako bi bili s djecom, osmišljavanje jelovnika te briga oko pravilne prehrane. Roditelji koji su sudjelovali u istraživanju kazali su kako smatraju da su djeca u dobi od pet godina najzahtjevnija.

dječak ruksak Možda te zanima... 4 razloga zašto izlazak iz kuće s djecom tako dugo traje Vrtić

"Raditi svoj posao odgovorno i istovremeno brinuti se o djeci ponekad izgleda neizvedivo pa tako i najjednostavniji poslovi oko djece mogu izgledati nemogućima za odraditi mirne glave", kazali su roditelji. Izluđuje ih i kad djeca poskrivećki jedu slatkiše prije obroka, šaraju po zidovima i tepisima ili se ne žele obući kad moraju negdje ići. Kao izrazit okidač za stres su i dječje nepodopštine od kojih roditelji izdvajaju ulazak u stroj za pranje suđa, skrivanje u košari za prljavi veš te kad rade nered u trgovini ili restoranu.

Roditelji navode da im, u odnosu na ranije, treba duplo više vremena za izlazak iz kuće, čak 12 minuta više nego prije djece. Za kupnju namirnica s djecom treba im 14 minuta više, za jutarnje oblačenje potroše 11 minuta više nego ranije, a zajednički doručak traje 12 minuta dulje.

Roditelji smatraju da su čak 40-ak minuta dnevno ozbiljno zabrinuti zbog svoje djece i njihova ponašanja te se u prosjeku osam dana mjesečno osjećaju kao da im treba malo odmora ili vremena koje bi mogli provesti sami sa sobom.

mama stres Možda te zanima... 16 situacija u kojima su mame pod najvećim stresom Roditelji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • kate4141

    Dr.Agbazara ist ein großartiger Mann, dieser Arzt hilft mir, meine Geliebte Jenny Williams zurückzuholen, die vor 1 Jahr mit mir Schluss gemacht hat und vor ein paar Tagen kam er zu mir zurück und bat sie mit Hilfe dieser spirituellen Kräfte zurück zu akzeptieren. Also, wenn Sie Hilfe in jeder Situation im Leben brauchen, kontaktieren Sie ihn per E-Mail über: ( agbazara@gmail.com ) oder rufen Sie / WhatsApp  +234 810 410 2662

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.