Školarci 16. veljače 2023.

Mami javili da sin ne smije nositi dodatnu užinu za prijatelja u školu

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Neka djeca jedu više, neka manje, a bez obzira na to jedu li u školi obrok, vole ponijeti sa sobom užinu ili nešto za gricnuti, za cjelodnevni boravak u školi. No, ovoj su mami rekli da njen sin nosi previše hrane…

Dok provode cijeli dan u školi, ili barem veliki dio dana, često im zatreba neka užina – čak i ako je imaju u školi. Nije isto u slučaju da je ta hrana zdrava ili nezdrava, odnosno voće ili čokolada, na primjer. No, na kraju krajeva, svaki roditelj donosi odluku za svoje dijete i zna što dijete ima u kutijici za užinu. Istina je, s druge strane, da djeca često mijenjaju hranu, nude drugima nešto svoje u zamjenu za nešto njihovo, te da roditelji ne mogu kontrolirati to dok je dijete u školi.

Možda te zanima... Ova će te obitelj nasmijati: Kad moraju na spavanje, klinci imaju puuuno posla Vrtić

Jedna se mama na TikToku požalila kako su je iz škole nazvali da ju zamole da ne sprema djetetu toliko hrane za užinu, te da smanji količine. Mama je najprije ustvrdila da joj je to suludo zato što njezino dijete mora jesti ako je gladno. Kao što smo rekli, svi znamo da neka djeca jedu više, neka manje. Diskutabilno je, naravno, je li u redu baš uvijek dopustiti djetetu da jede koliko čega hoće.

No, ono što ju je dodatno izbacilo iz takta je to što joj na to nisu ukazali zato što njezino dijete jede previše, nego zato što je njezin sin nosio hranu svom prijatelju iz razreda. Mama mu je tako pakirala svakog dana dodatnu hranu, za prijatelja. Navodno je to dijete njezinom sinu povjerilo da mu je to jedini obrok u danu, to što pojede u školi…

@hazelgreeneyez85 #fyp #foryou #foru #foryoupage #fypシ #foodforall ♬ original sound - hazelgreeneyez85

Ova mama koja se požalila na odluku škola u svom je videu objavila da će ona i bez obzira na upute iz škole nastaviti slati dodatnu užinu za prijatelja svog sina. Činjenica je da je škola vrlo vjerojatno postupila u skladu s pravilima, koja su napisana da bi djecu uglavnom zaštitila. Naime, u današnje doba kad je veliki broj djece alergično na neke namirnice, te kad je puno pretile djece ili one na granici s pretilošću, logično je pod kontrolom imati hranu koja kruži među djecom unutar škole.

No, isto tako, ovo pravilo ne pomaže djeci koja nemaju priliku u školu ponijeti užinu, odnosno čiji roditelji nisu u mogućnosti poslati im bilo što što će pojesti tijekom boravka u školi. Štoviše, ovako im se dodatno otežava situacija.

U hrvatskim školama je od ovog polugodišta uveden jedan besplatan obrok, koji neće popraviti stanje siromašne djece u Hrvatskoj, ali će barem malo popraviti sliku svega, odnosno svakom djetetu omogućiti barem taj jedan obrok u danu. Nažalost, neće svi dobiti topli obrok, ali u ovakvim slučajevima će ipak sve dobro doći.

Možda te zanima... Duhovitim videom pokazala kako se grudi mijenjaju tijekom trudnoće i dojenja Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.