Školarci Razvoj od 7. do 14. godine 29. lipnja 2019.

Beckham ljubio sedmogodišnju kćer u usta: 'Svu svoju djecu ljubim na isti način'

Foto: John Walton/Press Association/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Poznati bivši nogometaš ponovno je na meti kritičara zbog ljubljenja svoje djece u usta zbog najnovije fotke na kojoj se ljubi s Harper koja će idući mjesec navršiti osam godina

Bivši nogometaš David Beckham i njegova supruga Victoria već godinama su na meti kritičara zbog ljubljenja u usta sa svojom djecom. Iako su mišljenja bila podijeljena, pogotovo kad su djeca bila mala, najnovije fotografije na kojima 44-godišnji David ljubi u usta sada sedmogodišnju kćer Harper, ponovno su 'podigle prašinu'. 

Tijekom nogometne utakmice 'Engleska - Norveška' koju su gledali s bakom, slavili su pobjedu engleske nogometne reprezentacije koja je izborila ulazak u polufinale Svjetskog ženskog nogometnog prvenstva u Francuskoj. No fotografija poljupca u usta oca i kćeri naišla je na lavinu negativnih komentara koji uglavnom pišu da je njegovo ponašanje nastrano i neprikladno.

Heather Whitten Možda te zanima... Zašto je fotografija tate sa sinom pod tušem izazvala takvu pozornost? Roditelji

"Fuj. Koliko je ovo odvratno? Ja bih za ovakvo ponašanje davao novčane, a možda i zatvorske kazne. Uvijek sam se grozila roditelja koji ovo rade sa svojom djecom", samo su neki od komentara na Twitteru. 

Ovo nije prvi puta da je David napadnut zbog ove teme, a u studenom prošle godine, na društvenim mrežama čak je pokrenuta akcija s hashtagom #standbybeckham u kojoj su poznati roditelji objavljivali fotografije na kojima ljube djecu u usta kao podrška Davidu Beckhamu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by David Beckham (@davidbeckham) on

Prije dvije godine i Victoria je zgrozila javnost nakon što je fotografiju poljupca s kćeri objavila kao čestitku Harper za rođendan. Inače, Beckhamovi su u braku od 1999. i imaju četvero djece, Brooklyna Josepha (20), Romea Jamesa (16), Cruza Davida (14) te kćer Harper koja će 10. srpnja navršiti osam godina.

mama i sin dječak majka Možda te zanima... Edipov kompleks: 'Mama, ja sam se zaljubio u tebe' Vrtić

David je izjavio da svu svoju djecu ljubi na isti način, osim najstarijeg Brooklyna. "Vrlo sam blizak sa svojom djecom i sve ih ljubim u usta, osim najstarijeg sina Brooklyna. On ima 18 godina pa bi to bilo jako čudno", izjavio je jednom prilikom.

"Jako sam privržen djeci i tako smo i ja i Victoria odgojeni i takvi smo sa svojom djecom. Želimo pokazati ljubav svojoj djeci i štititi ih, brinuti o njima, podržavati ih i jako smo im privrženi".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Victoria Beckham (@victoriabeckham) on

Stručnjaci imaju različita mišljenja

Američka akademija za parodontologiju tvrdi da se ljubljenjem može prenijeti i do 500 različitih vrsta klica, uključujući i one koje uzrokuju bolesti desni, a samo jedan poljubac između roditelja i djeteta može prenijeti bolest desni. Iako i odrasli koji se ljube u usta mogu međusobno prenijeti klice, djeca su znatno osjetljivija jer još uvijek nemaju razvijen imunološki sustav.

Dječja psihologinja i autorica knjige "The Power of Your Child’s Imagination: How to Transform Stress and Anxiety Into Joy and Success" Charlotte Reznick objašnjava da djecu ljubljenje u usta može asocirati na seksualne ili romantične aktivnosti njihovih roditelja te se mogu zapitati kakve su to stvari koji roditelji rade.  "Ako mama ljubi tatu u usta i obratno, što znači kad ja, djevojčica ili dječak, poljubim roditelje u usta", objašnjava.

Možda te zanima... Je li stavljanje djetetove dude u usta korisno ili štetno? Beba

No stručnjaci se nisu usuglasili o toj temi, tako drugi dječji psiholozi misle da takvo iskazivanje ljubavi neće naštetiti djetetu.

Klinička psihologinja Sally-Anne McCormack izjavila je: "Ne postoji nikakav dokaz da ljubljenje djeteta u usta zbunjuje djecu na bilo koji način. To je isto kao da kažete da je dojenje seksualno. Neki ljudi misle da je to problem, ali to nije više seksualno nego masirati leđa bebi".

I mame na forumu pričaju o ljubljenju djece u usta, nekima je to potpuno neprihvatljivo, neke brinu zbog prijenosa klica, dok druge mame kažu da svoje mališane obasipaju poljupcima od glave do pete, pa tako i u usta. Ljubiš li dijete u usta?

Mama i dijete u kadi Možda te zanima... 'Ne sramim se kupati gola sa svojom djecom' Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.