Trudnoća Porođaj 15. listopada 2019.

'Mali sumo borac': Mama rodila bebu tešku skoro šest kilograma

Foto: Print screen
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mama je rodila djevojčicu 'mini sumo borca' koja je težila nevjerojatnih 6 kilograma

Emma Millar je prošli tjedan, hitnim carskim rezom u bolnici Wollongong, južno od Sydneyja, na svijet donijela kćerku Remi Frances. Ona i njezin suprug očekivali su veću bebu, ali ne baš toliku. Remi se rodila s 5880 g i svoju bebu nazvala je "mali sumo borac".

Možda te zanima... Beba s 6,5 kg: Rađaju li se u posljednje vrijeme teže bebe? Trudnoća

Emma je imala gestacijski dijabetes i liječnici su joj rekli da će roditi dijete veće od prosjeka, ali je ostala zapanjena ogromnom težinom svog novorođenčeta. "Imala sam gestacijski dijabetes pa sam očekivala veliku bebu, ali ovo nisam očekivala.  Kada sam bila na UZV u 35. tjednu rekli su mi da ima oko 4 kilograma i mislila sam da ne može tako puno narasti, pogotovo što mi je vodenjak iznenada puknuo zbog čega sam završila na hitni carski rez", ispričala je Emma. 

Što bebina porođajna težina zaista sve otkriva?

"Kad šetam s njom, oko nje je uvijek gomila ljudi - primalje, drugi novi roditelja i svi se raspituju o njezinoj veličini jer je toliko veća od ostalih novorođenčadi", ispričala je Emma. 

Samo 40 posto novorođenčadi u Australiji teži više od 3500 g. Remi je tako postala jedno od 1,2% novorođenčadi koje teže više od 4500 g.
 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.