Trudnoća Trudnica 17. travnja 2023.

Trudnice koje imaju česte jutarnje mučnine nose inteligentniju djecu

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Rezultati upućuju na to da mučnina i povraćanje tijekom trudnoće nisu štetni i zapravo mogu poboljšati dugoročni razvoj djece

Ako ti je trudnoća puna jutarnjih mučnina, povraćanja i umora, obradovat će te ova vijest jer to znači da će tvoje dijete imati veći koeficijent inteligencije

Znanstvenici iz kanadske Bolnice za bolesnu djecu koji su promotrili podatke o 121 djetetu u dobi između tri i sedam godina otkrili su da su ona djeca čije su majke imale teške jutarnje mučnine, uključujući hiperemezu s kojom su se borile Kate Middleton i Amy Schumer, rodile inteligentniju djecu.  Stručnjaci tvrde da su ta djeca ostvarila bolji rezultat u testovima inteligencije, pamćenja i govornih sposobnosti, piše portal Practical parenting.

đumbir Možda te zanima... Pet trikova protiv mučnina u trudnoći Trudnoća

Mučnine zahvaćaju i do 80 posto trudnica i najčešće traju prvih 12 tjedana, ali kod nekih žena mogu potrajati i do posljednjeg tromjesečja ili samog kraja trudnoće. Istraživači vjeruju da hormoni trudnoće povezani s jutarnjom mučninom imaju pozitivan učinak na razvoj mozga fetusa.

"Rezultati upućuju na to da mučnina i povraćanje tijekom trudnoće nisu štetni i zapravo mogu poboljšati dugoročni razvoj djece," izjavila je voditeljica istraživanja dr. Irena Nulman za Reuters Health.

Možda te zanima... Nova nada za trudnice s ekstremnim mučninama Trudnoća
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Deleted user

    svašta..onda bude moj genijalac🤣🤣

  • ivanabergen

    omg, koji glupi clanak!!! 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.