Vrtić Dijete u vrtiću 08. svibnja 2024.

Idući tjedan počinju upisi u gradske dječje vrtiće Grada Zagreba

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Svake se godine čeka na upise, a od prošle je godine situacija još neizvjesnija. Inicijalni rezultati upisa djece u zagrebačke gradske vrtiće bit će objavljeni 19. lipnja

Iako je svake godine upis djece u vrtiće Grada Zagreba važno razdoblje, pa mnogi čekaju sa strepnjom kad će doći taj dan, prošle je godine taj proces bio još nešto dramatičniji. Razlog je bila promjena uvjeta i davanje prednosti djeci koja kreću u vrtić s tri godine. Zbog tog je nešto veći broj mjesta bio u jaslicama, što je mnogim roditeljima otežalo zbrinjavanje djece. 

Možda te zanima... Za polazak u jaslice treba izdvojiti vrijeme i organizirati se na pravi način Vrtić

Mnogi vjerojatno stoga svoje nade polažu u upise ove godine, odnosno upise u iduću pedagošku godinu 2024./2025. Ovi upisi u gradske dječje vrtiće Grada Zagreba počinju idući ponedjeljak, 13. svibnja, objavio je Grad. 

Kao i proteklih nekoliko godina, zahtjevi za upis djeteta u gradski dječji vrtić podnose se elektronički, putem usluge e-Upisi u dječje vrtiće Grada Zagreba, a sve detalje možeš pronaći ovdje

Roditelj, odnosno skrbnik djeteta zahtjev za upis i sve potrebno moći će predati tijekom 10 dana, od 13. do 23. svibnja, isključivo putem spomenutog sustava, ističe se u priopćenju.

Ako dijete ne bude primljeno u primarno odabran vrtić, roditelj/skrbnik ima mogućnost odabira i drugoga gradskog dječjeg vrtića kao alternativne opcije. Dječji vrtić koji je alternativna opcija razmatra te prijave nakon što je obradio i prihvatio zahtjeve za upis djece kojima je bio primarni izbor, ako ima preostalih slobodnih mjesta za upis, stoji na stranicima Grada Zagreba. 

Za elektroničku predaju zahtjeva za upis djeteta nužno je posjedovati:

  • NIAS vjerodajnicu značajne ili visoke razine sigurnosti za prijavu u sustav,
  • adresu elektroničke pošte (e-mail) ili/i osobni korisnički pretinac u sustavu e-Građani.

Više o sustavu e-Građani i kako koristiti usluge u sustavu e-Građani možete vidjeti na poveznici, a listu prihvatljivih vjerodajnica značajne ili visoke razine sigurnosti možete vidjeti na ovoj poveznici.

Inicijalni rezultati upisa u zagrebačke gradske vrtiće bit će objavljeni 19. lipnja, a konačni rezultati 10. srpnja 2024. 

Obavijest o upisima s detaljnim informacijama i rokovima nalazi se na mrežnim stranicama Grada Zagreba, dodaje se.

Možda te zanima... Iskustvo jedne mame: Za dobru prilagodbu na jaslice nema recepta, ali pomaže puno poljubaca, zagrljaja i razgovora Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.