Vrtić 01. listopada 2022.

Ideja za obiteljski izlet: Ovaj vikend u Ivanić-Gradu se održava Bučijada prepuna sadržaja za najmlađe

Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ovaj vikend u Ivanić-Gradu održat će se Bučijada - omiljena turistička i gastronomska manifestacija koju u nekoliko dana posjeti preko 20.000 posjetitelja!

Bučijada se po 18. put vraća u Ivanić Grad! Najposjećenija turističko- gospodarska i gastronomska manifestacija u Hrvatskoj održat će se ovog vikenda na više lokacija u gradu. Na ovogodišnjem izdanju će se predstaviti više od 160 izlagača na 13 lokacija. Svečano otvorenje 18. Bučijade održat će se u subotu, 1. listopada u 11:00 sati na glavnoj pozornici smještenoj na Trgu Vladimira Nazora.

Bučijada je i ove godine prepuna kreativnih i zabavnih sadržaja za djecu, ali i odrasle, od vožnje buča-kočijom, igraonica i radionica s bučama do izložbe skulptura od buča. No to je samo maleni dio onoga što će ovogodišnja Bučijada ponuditi svojim posjetiteljima pa će se tako od petka 30. rujna do nedjelje 2. listopada tradicionalno na svakom koraku moći pronaći nešto što je na ovaj ili onaj način povezano s bučama, a čak 5 tona omiljene jesenske namirnice iskorišteno je za stvaranje bajkovitih fotografskih i izrazito instagramičnih kutaka.

Posebno zanimljivo iskustvo zasigurno će biti i šetnja prvim posavskim kukuruznim labirintom Hrvatica u Dubrovčaku Lijevom koji će također osvanuti ukrašen nezaobilaznim bučama, a za one najmlađe Festival igračaka je pripremio Malu bučijadu s pregršt radionica, igraonica i natjecanja. 

Uz to, tijekom vikenda, točnije u subotu i nedjelju od 10 do 15 sati održavat će se radionice keramike za djecu i odrasle, a bit će tu i zanimljiva Igraonica – čitaonica, također za djecu i odrasle. U pučkom otvorenom učilištu u Ivanić gradu u subotu  u 12 sati održat će se kazališna predstava za djecu: „Lovci na snove“ LOFT, a cijena ulaznice je 15kn (1,99 EUR).

Na pozornici suhog bazena u nedjelju će se održavati mnoštvo zabavnih igraonica i predstava za djecu, od mađioničarskog spektakla, natjecanja u jedenju kremšnita od buča do nagradne igre za roditelje i djecu i uvijek zabavnih karaoka.

18. izdanje Bučijade kao ni niti jedno prije ne može proći bez odličnih koncerata pa će tako ove godine posjetitelje u petak zabavljati Detour, u subotu Gibonni, a u nedjelju Đani Stipaničev i Renata Sabljak.

Iako je za vrijeme trajanja Bučijade za sve posjetitelje osiguran besplatan parking na nekoliko lokacija, opcija za dolazak iz Zagreba je i Bučko Express koji će u subotu i nedjelju s Glavnog kolodvora krenuti u 9:20h, a povratak iz Ivanića na rasporedu je u 18:07h.

Cijeli program ovogodišnje18. Bučijade možete pogledati na linku: https://www.tzig.hr/program-18-bucijade-u-ivanic-gradu/

Možda te zanima... Obiteljski izlet: Posjetite Plitvička jezera uz snižene cijene, 80 kuna za odrasle, 35 za djecu Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.