Vrtić Igre za djecu 28. veljače 2023.

Danski parkovi kao da su iz dječjih snova, a ovaj video dokazuje da i mame tamo itekako uživaju!

Foto: Instagram@annieineventyrland
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Kad jednom ugledate ovo dansko igralište i sva čuda i čarolije koje tamo postoje (osobito za roditelje), poželjet ćete spakirati kofere za Dansku.

Annie Samples, američka majka koja sa svojom obitelji živi u Kopenhagenu, nedavno je podijelila video u kojem educira ostatak svijeta o svim nevjerojatnim stvarima koje se mogu naći na dječjim igralištima u Danskoj. 

Samples objašnjava da većina ljudi koji žive u Kopenhagenu živi u stanovima, stoga su im parkovi jako bitni, što zbog svježeg zraka, što zbog druženja.  I – shvatite – danski porezni dolari idu na to da njihovi parkovi budu što je više moguće vrhunski.

Ovi parkovi su mnogo više od igrališta. Tu su restorani, barovi, štandovi s kavom, besprijekorni toaleti i još mnogo toga. Zamislite da pijuckate omiljeno piće dok gledate svoju djecu kako se igraju i da vas nitko zbog toga ne osuđuje, jer svi drugi rade isto!

U nekim parkovima čak rade dadilje i instruktori koji će vam pripaziti na djecu ili ih naučiti igrati igrice i voziti bicikl. Tijekom toplijih mjeseci postoje prilike za rashlađivanje u vodi, a zimi na klizalištima.

Već znamo da su roditelji u Danskoj daleko, daleko manje zabrinuti od nas jer praktički nema kriminala. Zapravo, Danska je rangirana kao treća najmirnija zemlja na svijetu.

Dakle, da, igralište u Danskoj je utopija za sve iz toliko mnogo razloga. "Općenito, mislim da grad tako dobro obavlja svoj posao pružajući savršenu pozadinu za dobar provod", kaže Samples.

Ne možemo se više složiti! Kad bi se samo ostatak svijeta mogao uključiti.

Možda te zanima... VIDEO: Roditelji u Danskoj ostavljaju bebe da spavaju vani, kiša i hladnoća im ne smetaju Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.