Vrtić Igre za djecu 05. rujna 2019.

Prvi dan škole: Što će princeza Charlotte učiti i kako će je zvati?

Foto: pool/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Drugo dijete princa Williama i vojvotkinje Kate, četverogodišnja Charlotte krenula je u školu. Pogledaj preslatke fotografije njenog prvog dana i saznaj zanimljivosti o ovoj školi

Prvi dan vrtića ili škole veliki je dan u životu svakog djeteta pa tako i malene princeze. Drugo dijete princa Williama i vojvotkinje Kate, četverogodišnja Charlotte krenula je u školu, što su popratili svi svjetski mediji prenijevši fotografije koje je objavila i Kensingtonska palača na društvenim mrežama, kao i prije nekoliko godina kad je princ George krenuo u školu.

 | Author: pool/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: pool/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Princeza je u školu Thomas’s Battersea došla u pratnji roditelja i brata, princa Georgea koji već pohađa ovu privatnu predškolu u južnom Londonu. U ovu školu išle su i mnoge poznate osobe poput Care, Poppy i Chloe Delevingne i Florence Welch, pjevačice skupine Florence and the Machine. 

Možda te zanima... 9 ludih pravila koja djeca iz kraljevske obitelji moraju slijediti Vrtić

Budući da kod nas mališani kreću u školu sa sedam godina, a u predškolu godinu dana prije, sigurno se pitaš kakva je to škola u koju je krenula malena princeza kao i druga britanska djeca u dobi od četiri godine. Donosimo odgovore na neka pitanja.

Kako izgleda škola?

Ova škola je zapravo mješavina predškole, učenici kreću s četiri godine i završavaju s 11. Najvažnije pravilo škole je: Budi ljubazan, a vrijednosti koje se cijene su: ljubaznost, uljudnost, samopouzdanje, poniznost i učenje kako davati, a ne uzimati. 

Kolika je cijena školarine?

Nalazi se u gradskoj četvrti Batterseaa i jedna je od najboljih škola u Londonu, a školarine su oko 6500 funti. Dok dijete dođe do treće godine, školarina se povećava do 7300 funti, ali postoje popusti za obitelji koje imaju više djece koja polaze ovu školu.

 | Author: Aaron Chown/Press Association/PIXSELL Foto: Aaron Chown/Press Association/PIXSELL

Što će princeza Charlotte učiti?

"Nudimo bogat i širok školski kurikulum, koji uključuje i umjetnost, balet, dramsku i glazbenu umjetnost, francuski jezik, informatiku, tjelesni odgoj koje podučavaju vrhunski stručnjaci od prvog dana škole", navedeno je na web stranici škole. 

princeza Charlotte Kate Middleton princ William Možda te zanima... Princ George ići će u školu u kojoj nema 'najboljih prijatelja' Vrtić

Škola je podijeljena na tri faze - niža, srednja i viša škola, a moto im je 'Uživanje, učenje i uspjeh'. Nudi i pregršt izvannastavnih aktivnosti, primjerice trkački klub, plivanje, karate ili kriket. A od 16 sati poslijepodne postoji široka ponuda izvanškolskih aktivnosti poput mačevanja, vrtlarenja i golfa.

Nakon što je ravnatelj škole Simon O’Malley čuo da će princeza pohađati njihovu školu, rekao je: "Oduševljeni smo da su vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea odlučili da će se princeza Charlotte pridružiti svom starijem bratu, princu Georgeu u školi Thomas's Battersea. Veselimo se da ćemo joj izraziti dobrodošlicu u rujnu, kao i ostalim novim učenicima".

Kako će princezu Charlotte zvati u školi?

 | Author: Aaron Chown/Press Association/PIXSELL Foto: Aaron Chown/Press Association/PIXSELL

Njeno puno ime je Charlotte Elizabeth Diana, a službena titula joj je Njezino kraljevsko visočanstvo princeza Charlotte od Cambridgea, no druga djeca je neće tako zvati. Najvjerojatnije će joj se obraćati s Charlotte Cambridge (kao prezime koristit će titulu njenih roditelja), tvrdi The Mirror.

Možda te zanima... Stare fotke: Kako je prvi dan škole izgledao kroz povijest Školarci

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.