Vrtić 02. svibnja 2024.

Mufasa: Krajem godine stiže 'prequel' filma Kralj lavova – pogledajte najavu!

Foto: YouTube
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Kralj lavova je animirani film kojeg su gledale i gledat će generacije – i današnjih roditelja i današnje djece, a vjerojatno će i dalje gledati nove generacije… A sad stiže i prequel!

Ako je neki crtić uistinu svevremenski, onda je to zasigurno Kralj lavova. Njegove se scene „igraju“, mnogi ih pamte, rečenice se citiraju. Već kad se prvi put našao na filmskom platnu, 1994. godine, mnogima je postao omiljen – uz njega su plakali i smijali se i punili srca i oni najmlađi i njihovi roditelji. A onda je 2019. godine stiglo novo, dorađeno izdanje ovog filma, koje je bilo toliko lijepo da smo imali osjećaj da gledamo potpuno novi film. I to nestvarno predivan film!

Možda te zanima... Disney iznenadio: Vaiana/Moana 2 stiže u kina krajem ove godine! Obožavamo ju! Školarci

A sad stiže i sasvim nova poslastica za sve – nastavak ovog kultnog filma! Odnosno, ne baš pravi nastavak, nego prequel, za koji u hrvatskom još ne postoji službena riječ. Radi se o filmu čija se radnja odvija prije originalnog, prvog filma. U ovom slučaju to znači da će se radnja temeljiti na Mufasi, Simbinu ocu. Film će se tako zvati „Mufasa: Kralj lavova“.

Radnja ide otprilike ovako: Mufasa angažira Rafikija da prenese legendu o Mufasi mladom lavu Kiari, kćeri Simbe i Nale, zajedno s Timonom i Pumbom koji svemu daju svoj prepoznatljivi štih. Priča je tako ispričana u obliku uspomena, te predstavlja Mufasu kao mladunče siroče, izgubljenog i samog dok ne upozna simpatičnog lava po imenu Taka (poznatiji kasnije kao Scar) — nasljednika kraljevske krvne loze. Slučajni susret pokreće putovanje ove skupine neprilagođenih koji traže svoju sudbinu. Njihove će veze biti stavljene na kušnju dok zajedno rade na izbjegavanju prijetećeg i smrtonosnog neprijatelja.

Prije nekoliko dana objavljen je i željno iščekivana najava filma, a sad ju možeš pogledati:

Inače, iako će kod nas film biti sinkroniziran, zanimljivo je znati da će Beyoncé Knowles-Carter ponovno dati glas kraljici Nali, kao i u filmu iz 2019., dok će njezina kći Blue Ivy dati glas Kiari, također njezinoj i Simbinoj kćeri u filmu. Zanimljivo je istaknuti da je film iz 2019. godine zaradio ukupno 1,7 milijardi dolara na globalnim kino blagajnama i postao film s najvećom zaradom svih vremena s oznakom Disney.

Možda te zanima... Ovih 10 Disney filmova roditelji su proglasili neprihvatljivima za djecu Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.