Vrtić Prehrana djeteta 11. listopada 2016.

Poriluk kakav još niste probali odmah će vas osvojiti

poriluk
Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Tradicionalni irski recept uz koji se poslužuje krumpir kuhan u ljusci

Sastojci:

  • poriluka
  • 300 grama edamera
  • 300 grama goude
  • 300 grama trapista
  • 3 dl bešamel umaka

Priprema:

1. Najbolje je pripremiti jedan veliki poriluk po osobi. Poriluk se očisti, odreže manji dio zelenog lišća na vrhu i nareže na podjednake dijelove duge 7-9 cm.

2. U kipuću slanu vodu stavi se kuhati poriluk 10 minuta. Zatim se izvadi i ocijedi.

3. U namašćenu vatrostalnu zdjelu složi se tako kuhani poriluk, prelije bešamel umakom i na to se nariba tri vrste tvrdog sira (Edamer, Gauda, Trapist). Sve se skupa stavi u pećnicu na 180°C i zapeče 20 minuta.

4. Služi se toplo, po želji s dodatkom prepečene pancete ili pršuta.

Potražite još finih recepata na portalu Gastro.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.