Nasilje među djecom u vrtiću

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar AndTib7910

    AndTib7910

    Broj poruka: 15

    Prijavi adminu

    Sigurno nisam prva koja piše o ovoj temi, mislim da je ovo dobro mjesto ako nije molim da mi kažete gdje prebaciti ovakvu temu.

    Moj sin nije naročito agresivnih crta, prilično je jak za svoj uzrast od 3 g i 3 mj i nekad i nije svijestan toga, ili barem ja tako mislim da nije. 

    Nedavno sam bila svjedokom da su ga 3 djevojčice zadirkivale postavljajuci mu pitanja a on je dosta sramežljivo reagirao na to i kad su mu pljeskale pored lica samo je treptao očima i ništa nije napravio ali je rekao da mu se to ne sviđa.

    Danas sam samo dan nakon tog događaja pak vidjela da dok smo se spremali kući, jer on nije na poludnevnom boravku već samo na 3 sata socijalizacije, jednog dječaka par mjeseci starijeg od njega nekoliko puta udario snažno po leđima. Majka tog dječaka je stajala do mene i držala bebu na rukama i govorila svom sinu nešto, a onda je stala i promatrala što govorim svom sinu. Rekla sam svom sinu ozbiljnim tonom bez vikanja “ Što si to napravio, zašto si udario tog dječaka”? Izvoli mu se ispričati ! A moj sin je rekao NEČU! a ja sam mu rekla da to uopce nije u redu, a dječakova majka je rekla “ A što ako se ja naljutim na to što si udario mog sina ?” Nije to bio agresivno pitanje ili ton, ali moj sin je stao i više nije ništa rekao. 

    Želim se pravilno postaviti u situacijama i kad sama vidim da ga netko zadirkuje ali i obrnuto. Zato molim za neko mišljenje pogotovo od mama koje imaju duži “staž” da me savjetuju malo. Želim svog sina nauciti da se snađe u svakoj situaciji ali i da ne isprobava udaranje ili sl. na drugim osobama ili djeci. 

    Hvala na svakom odgovoru, unaprijed !

  • Avatar Klokanica

    Klokanica

    Broj poruka: 649

    Prijavi adminu

    Draga AndTib7910,

    U forumu je već otvorena slična tema Neslaganje djece u vrtiću pa možda savjet za Vaš problem možete zatražiti i u toj temi!

    https://klokanica.24sata.hr/forum/vrticka-dob/vrticka-dob-41/djeca-u-vrticu-191 [klokanica.24sata.hr]

    Vaša Klokanica

  • Avatar AndTib7910

    AndTib7910

    Broj poruka: 15

    Prijavi adminu

    hvala, Klokanica, pogledat ću na toj temi. ! :)

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.