Trudnoća 20. rujna 2023.

Muškarac tvrdi da mu se brak raspao jer je bio prisutan na carskom rezu, pa je tužio rodilište

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Da danas možeš stvarno svakog optužiti i tužiti za gluposti, to već znamo. Ali svaki put nas iznenadi neka priča jer ne možemo vjerovati da je to uistinu moguće doživjeti. Ovo je jedna od takvih.

Jedan je muškarac, Australac, tužio tamošnje rodilište zbog tog što ga je osoblje bolnice potaknulo da bude prisutan tijekom carskog reza dok je njegova supruga rađala, a tvrdi da zbog tog danas ima psihičkih problema. Da, dobro vidiš.

Možda te zanima... Izrazi lica ovog tate dok njegova žena rađa su jednostavno presmiješni! Trudnoća

Anil Koppula, muškarac koji je tužio, kaže da on nije htio biti prisutan, te da zapravo nije niti smio biti prisutan, ali su ga liječnici i sestre poticali i dozvolili mu da bude u operacijskoj sali dok se odvijao carski rez, te da je on upravo zbog tog što je tamo vidio, kasnije razvio psihičku bolest.

Ali ni to nije sve. Porod je bio 2018. godine, a on se, zbog svoje psihičke bolesti, uzrokovane traumom, na kraju i – razveo od supruge. Gotovo da nas je uvjerio. Ili možda ipak nije. A nije uvjerio niti Vrhovni sud, do kojeg je došla njegova tužba, u kojoj je od bolnice zahtijevao odštetu u iznosu od 1 milijarde australskih dolara, odnosno otprilike 600 milijuna eura.

Koppula je tvrdio da je tijekom postupka vidio ženinu krv i organe, zbog čega je razvio psihičku bolest, a to je na kraju dovelo do raspada braka. Ma nemoj nam reći. Koppula je sam sebe zastupao u procesu, a sudac je ocijenio da se radi o zloporabi prava.

Tijekom procesa tata je bio podvrgnut psihijatrijskom vještačenju, tijekom kojeg su ustanovili da „stupanj psihičkog oštećenja koji je posljedica događaja zbog kojeg tuži bolnicu ne prelazi prag“ zbog kojeg bi to moglo biti proglašeno „ozbiljnom ozljedom“.

Sudac je na kraju suđenja rekao da je zadovoljan ishodom nalaza stručnih vještaka prema kojem gospodin Koppula neće moći dobiti odštetu zbog svog „gubitka“. Možemo razumjeti suca.

Možda te zanima... Tata se onesvijestio u rađaonici – i, da, ovaj put postoji i video, na njegovu žalost Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.