Roditelji 29. veljače 2024.

Blake Lively usporedila je majčinstvo s uzimanjem kokaina – i potpuno je razumijemo

Foto: Dominique Jacovides / Bestimage / Pixsell
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Znamo da je majčinstvo naporno i prepuno uspona i padova, pa nekad jednostavno više ne znamo s čim bismo to usporedili osim s onim ludim vlakićem u lunaparku. Ali Blake Lively ima zanimljivu ideju…

Danas gore, sutra dolje. Ili sad gore, za tri minute dolje. To je roditeljstvo. To je majčinstvo. Nekad nam se čini da to ne možemo ni sa čim usporediti, da je to neopisivo i da nitko tko to nije doživio ne može shvatiti kako je to uistinu. No, onda nam svako toliko netko to tako vjerodostojno opiše usporedbom da pomislimo „E, točno tako!“. Ovoga puta to je napravila Blake Lively i oduševila nas koliko i nasmijala.

Možda te zanima... Scarlett Johansson: "Majčinstvo je poput veze u kojoj ste zlostavljani" Školarci

U svom najnovijem intervjuu na Further Ado, na platformi Substack, Lively je s voditeljicom Amber Tamblyn potpuno iskreno i otvoreno razgovarala o svim intenzivnim osjećajima majčinstva.

„Znam da sam ja živčani sustav prekriven kožom jer je to anatomija čovjeka, ali moj živčani sustav osjeća se naelektrizirano otkako imam dijete,“ rekla je Blake. „Iskusila sam svaku pojedinu emociju u ljudskom spektru emocija, a zatim i još neke. Najveći usponi, najveći strahovi, padovi, sve to. Dakle, ono što osjećam u svom tijelu je sve.“

Blake Lively sa suprugom Ryanom Reynoldsom ima kćeri James (9), Inez (7), Betty (4) i bebu rođenu u veljači 2023. godine, a njih dvoje su jedan od možda najsložnijih parova Hollywooda. Ipak, to ne znači da je majčinstvo išta lakše ili drukčije zbog tog. „Čini mi se da je zbog tih osjećaja puno lakše jer se sada osjećam tako autentično, a moram puno zamišljati, što dobro utječe na moju kreativnost. Kad se nečega uplašim, to je puno veće i brže. Kad osjećam ljubav, to je puno jasnije,“ pomalo ironično, a pomalo iskreno rekla je Lively, te na kraju poentirala:

„Sve je to upravo onako kako se vjerojatno osjeća osoba na kokainu.“

Nikad ne rade istovremeno

Iako gotovo nitko od onih koji će pročitati ovo ne zna kakav je zapravo osjećaj biti na kokainu, većina nas može točno zamisliti kako bi to moglo biti. I ne znamo zapravo kako znamo i zašto tako mislimo, ali sigurni smo da je ova usporedba apsolutno na mjestu. Majčinstvo je tako često naelektrizirano, nabrijano, i to i na dobar i na loš način.

 | Author: Dylan Travis / Abaca / Pixsell Foto: Dylan Travis / Abaca / Pixsell

Inače, kao mama Lively svoju obitelj stavlja na prvo mjesto, baš kao i njen suprug Ryan Reynolds. U razgovoru s Tamblyn ispričala je kako ona i Reynolds prilagođavaju svoj radni raspored obitelji, odnosno nikad ne rade istovremeno. „Kad smo Ryan i ja osnovali obitelj, postavili smo pravilo da ne radimo u isto vrijeme, kako bi uvijek naš privatni život mogao biti prioritet,“ rekla je Lively za E! News.

Ranije je Blake Lively govorila kako ju je majčinstvo učinilo samopouzdanijom. „Mislim da se s djecom puno bolje osjećam u svojoj koži. Nikada se nisam osjećala jasnije ili opuštenije u vlastitom tijelu ili samopouzdanije”, rekla je za Forbes u svibnju 2022. „Ne želim reći da je sva moja gomila nesigurnosti koje me spopadaju milijun puta dnevno nestala, ali jednostavno se osjećam nevjerojatno smireno", zaključila je.

Možda te zanima... Rodila je Blake Lively - sasvim "običnom" fotkom je sve rekla i uzburkala internet Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.