Roditelji 13. veljače 2024.

Kayley Cuoco: „Mrzim to što me sad svi odrasli zovu 'mama'! U čem je fora?!“

Foto: Instagram
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nije neuobičajeno ženu koja je mama nazvati – mama, i to u brojnim situacijama i okolnostima. No, je li to u redu i je li itko pitao mame odgovara li im to?

Kad postaneš mama, ti si, uistinu – mama, to ti nitko ne može osporiti. Mama si svakim dijelom svoje osobe, mama si od trenutka kad si rodila, pa dovijeka. Tvoje će dijete izgovarati te riječi od svojih prvih mjeseci, pa sve dok… te ne počne zvati imenom. To je tvoje dijete i ti si mama tom djetetu. Ali to ne znači da si prestala biti sve ostalo i postala „samo“ – mama.

Možda te zanima... Glumica tetovirala crtež svoje 5-godišnje kćeri i zapravo je preslatko Roditelji

Pa ipak, sigurno se i tebi svako toliko dogodi da te netko nazove „mama“. Netko tko nije tvoje dijete. Na primjer, kod nas je to čest slučaj u pedijatrijskim ordinacijama, ali i na drugim mjestima na kojima se pojaviš s djetetom ili tek znaju da si mama. Postalo nam je to već sasvim normalno, pa se nekad i ne obaziremo na to. No, to ne znači da nekim ženama to ne smeta. Štoviše, puno je njih kojima smeta, pa na kraju jednostavno oguglaju.

Kaley Cuoco, legendarna Penny iz „Teorije velikog praska“, postala je mama prije 10-ak mjeseci, a nedavno je u jednom podcastu progovorila upravo o ovoj temi. I nije imala dlake na jeziku – ona je među onim mamama koje ne žele da ih odrasle osobe zovu „mama“.

„Znaš što stvarno mrzim,“ pitala je voditelja Conana O'Briena, pa odgovorila na svoje pitanje: „Mrzim to što svi sad govore „Bok, mama! U čem je fora?! Na putu ovako razgovarala sam na telefon i pitala me poznanica 'Kako život mame?' A ja sam si mislila 'Isti kakav je bio i prije 10 i pol mjeseci'“

Nastavila je u istom stilu i pojasnila što ju sve ljuti: „Uistinu se razljutim, razbjesnim kad mi kažu 'Hej, mama, dobro izgledaš.' A ja si mislim 'Pa kako sam izgledala prije?'“

Odjednom postaneš druga osoba?

I nije stvar u tom da ona ne voli čuti da izgleda dobro, zar ne? Znamo točno taj osjećaj. No, je li stvarno sve stalo i ti si sad mama i ništa više? Ovako je to Kayley dočarala: „Ako znaju da si rodila, onda si odjednom 'mama' i izgledaš dobro. Ali to je drukčije od onog normalno dobrog izgleda,“ uzrujala se Kaley.

Kaley, čije izraze lica možemo točno zamisliti u ovim situacijama ponajprije zbog njezine uloge Penny (i da, umiremo od smijeha na samu pomisao), otišla je toliko daleko s ovim zamjeranjem osobama koje je zovu 'mama', da je o tom obavijestila i suradnike. Tijekom svog posljednjeg posla zamolila je svoju pomoćnicu da sazove sastanak i na tom je sastanku zamolila osobe s kojima je radila da je prestanu zvati 'mama'.

„Počela sam stvarno zamjerati svima, nisam to više mogla podnijeti,“ rekla je Kaley.

U neku je ruku i razumijemo. Istina je da nekad jednostavno te 'mama-rečenice' na jedno uho uđu, na drugo izađu i ne zamaramo se previše njima. Možda je to pravi način. No, ako o njima počnemo razmišljati i sve to secirati u detalje, sigurno će nam početi ići na živce. Ostaje samo vidjeti i procijeniti ima li to smisla.

Ipak, činjenica je da bi se u nekim situacijama moglo izbjeći to 'mama' jer je nepotrebno, odnosno nije primjereno. Svaka je mama – mama, ali i toliko više od tog i mnoge ne žele da ih to najčešće i jedino određuje.

Možda te zanima... Drew Barrymore otkrila savjet o roditeljstvu koji joj je promijenio život: „Najbolji rezultat ikad“ Roditelji

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.