Roditelji Sretna mama 28. svibnja 2018.

Mame&klinci powered by Klokanica okupili mame i stručnjake

1/11
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Održana je konferencija Mame&klinci powered by Klokanica na kojoj su priznati stručnjaci pričali o važnim temama kao što su vršnjačko nasilje, a brojne mame podijelile su svoja iskustva i pričale o problemima s kojima se susreću

Konferencija Mame&klinci powered by Klokanica pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović održala se u subotu, 25. svibnja u Muzeju Mimara u Zagrebu. Na konferenciji su priznati stručnjaci govorili o važnim temama poput vršnjačkog nasilja, ispadima bijesa kod djece, prehrani i fizičkoj (ne)aktivnosti djece, ali su i mnoge mame iz javnog života podijelile svoje iskustvo i probleme s kojima se susreću u odgoju djece.

Možda te zanima... 10 važnih lekcija koje me naučilo majčinstvo Roditelji

Glavni panel konferencije bavio se temom vršnjačkog nasilja o kojoj su progovarali sudionici koji su u ovoj tematici dugi niz godina. Sudjelovale su prof. dr.sc. Vesna Bilić, Swea Jelić Tuščić, psihologinja iz Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, Anamarija Vuić, magistra psihologije iz Hrabrog telefona i spisateljica Rosie Kugli uz moderatoricu Tajanu Tretnjak, urednicu Klokanice. Sudionici su osvijetlili ovaj problem sa svih strana, objasnili koji čimbenici iz obiteljskog života igraju važnu ulogu u sudjelovanju djece u vršnjačkom nasilju, objasnili što ih to potiče da jedni čine nasilje, a drugi su žrtve ili promatrači i branitelji te savjetovali roditelje kako djeci ugraditi moralne čimbenike i empatiju.

 | Author: Davor Puklavec/PIXSELL Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

djeca, plaža, ljeto Možda te zanima... Kako razviti suosjećanje kod djeteta? Vrtić

Uz glavni panel održan je i cijeli niz predavanja. Psihologinja Maja Vučić govorila je o odgoju djece i tome kako se pred djecom ništa ne može skriti, oni su uvijek spremni iskoristiti naše slabosti i dobiti ono što žele. Pokazala je mamama kako to osvijestiti i što učiniti u tim trenucima. Iva Brčić mag.soc./phil., certificirana edukatorica međunarodno priznatog programa  The Happiest Baby i predsjednica udruge Najsretnija beba Hrvatska, prenijela je svoje znanje o tome što raditi kada dođe do ispada bijesa kod djece i kako koristiti dječji jezik za najbolje rezultate. Nutricionistkinja Hrvojka Becker pričala je o pametnoj prehrani, a magistar kineziologije Marin Dadić objasnio je koliko je kretanje važno za djecu. 

Možda te zanima... Pričaj dječjim jezikom i spriječi ispade bijesa Vrtić

 | Author: Davor Puklavec/PIXSELL Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Integrativna terapeutkinja Nadja Skazlić objasnila je mamama kako imaju pravo na sebe, a uz zanimljivo predavanje naučila ih je nekoliko vježbi koje mogu koristiti u svakodnevnom životu ako osjećaju krivnju, anksioznost, napade panike.

majka dijete Možda te zanima... Tipični majčinski osjećaj krivnje i kako se nositi s njim Roditelji

Mame iz javnog života podijelile su svoje iskustvo

Ana i Snježana Rucner, dvije mame s velikim umjetničkim karijerama ispričale kako spojiti karijeru i majčinstvo. Ana je objasnila kako danas, kad je i sama majka, gleda na karijeru svoje mame koja je često bila na putovanjima.

 | Author: Davor Puklavec/PIXSELL Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Snježana Rucner je dodala kako je sve u životu (privatno i poslovno) radila iz ljubavi i njoj je to najvažnije. 

Prijateljice i mame troje djece Lana Klingor Mihić i Lana Pavić otvoreno su pričale kakav je život kad imate više djece, osjećaju li strahove i jesu li savršene majke. Njihov razgovor možete pogledati u videu:

Možda te zanima... Lana Pavić: 'Zbog dva carska reza liječnici neće forsirati prirodni porod' Roditelji

Posebno zanimljiv je bio panel od 11-godišnjih djevojčica Gite i Lare Borne koje će objasnile što bi bilo da su one mame. Za inspirativne priče bile su zadužene mame s portala Supermame.hr te najpoznatija slovenska mama blogerica Eva Lozina. 

 | Author: Davor Puklavec/PIXSELL Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Uz zanimljive i važne teme, Mame&klinci i portal Klokanica.hr izabrali su najcool mamu, a ponosna mama Marina dobila je lentu i poklon jednog od sponzora.

 | Author: Davor Puklavec/PIXSELL Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.