Roditelji Tatina zona 10. svibnja 2023.

Kasno očinstvo: Robert De Niro u 80. godini postao otac

Foto: SHANNON STAPLETON/REUTERS
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Dvostruki oskarovac Robert De Niro ponovno je postao otac u dobi od 79. godina.

Jedan od najslavnijih holivudskih glumaca Robert De Niro (79) po sedmi je put postao otac, potvrdio je to glasnogovornik glumca za Page Six u utorak. Nije htio otkriti spol djeteta niti ime. De Nira su nedavno pitali kako je to biti otac šestero djece, na što je odgovorio da nema šestero, već sedmero djece, i tako otkrio da je na pragu 80. postao tata. 

Njegov predstavnik potvrdio je za DailyMail da De Niro nije pogriješio i da doista ima sedmero djece. Intervju je napravio ovaj tjedan, nakon što je promovirao svoj novi film About My Father. 

Možda te zanima... Svaki muškarac može biti otac, ali samo neki mogu biti tata Roditelji

Novinar ET Canada je u intervjuu pitao Roberta i o tome kako je biti tata i on je rekao da "vjeruje u ljubav prema svojoj djeci". Nastavio je: "Mislim, s djecom nema šanse. Ne volim kad moram postavljati zakone i takve stvari. Ali ponekad jednostavno nemate izbora i morate biti strogi. I svaki bi roditelj, mislim, rekao istu stvar. Uvijek želite učiniti pravu stvar prema djeci i dati im prednost, ali ponekad ne možete."

Inače, De Niro je dijete dobio s partnericom Tiffany Chen, a par je vezu obznanio javnosti prošle godine kada su uhvaćeni zajedno dok su slavili njegov 78. rođendan u Francuskoj. Njih dvoje upoznali su se 2015. godine tijekom snimanja komedije ‘Pripravnik‘. Chen je producentica koja je radila na projektu, a De Niro je imao glavnu ulogu, zajedno s Anne Hathaway.

 | Author: SHANNON STAPLETON/REUTERS Foto: SHANNON STAPLETON/REUTERS

Robert ima dvoje djece Drenu (51) i Raphaela (46) s prvom suprugom Diahnne Abbott,  a s drugom ima još dvoje djece: Elliota (25) i Helen (11). S bivšom djevojkom Toukie Smith ima blizance Aarona i Juliana (27).

Kako starost oca utječe na razvoj djeteta?

Ivana Grabar, profesorica pedagogije i psihoterapeutkinja objašnjava jesu li muškarci zrelije dobi prestari za djecu, hoće li biti dobri roditelji te što će reći okolina.

"Zapravo istraživanja pokazuju da su stariji roditelji puno zreliji i strpljiviji roditelji. Uvijek možemo voditi brigu o tome što će drugi reći. Na žalost, kod nesigurnih osoba će i to kao i mnoge druge reakcije okoline utjecati na njihovo psihološko stanje. Stoga se može dogoditi da takvi očevi i roditelji izbjegavaju primjerice odlaske na roditeljske sastanke ili druge situacije gdje se susreću s roditeljima druge djece i upadljivo su stariji", kaže no dodaje da je isto tako moguće i u startu se pomiriti s time da će mnogi pomišljati da je otac tog djeteta zapravo njegov djed. 

tata i beba Možda te zanima... Znastvenici su otkrili koja je najbolja dob za muškarce da postanu očevi Roditelji

"I što s time? Svaki nedostatak možemo okrenuti u svoju prednost i tome podučavati i dijete. Dijete će imati priliku izrasti u osobu koja će od početka učiti kako se nositi s okolinom koja nas ponekad ismijava, ponekad šapuće iza leđa. Ako otac izgradi stav: 'Pusti selo neka priča...' i dijete će takav stav preuzeti. Ako se otac prestraši okoline - i taj će stav dijete preuzeti. Slično je sa posvojenom djecom ili djecom s invaliditetom - često ih okolina promatra drugačijim očima", kaže i objašnjava da svaka takva situacija može biti poticaj za jačanje same osobe ili oslabljivanje, ali to ovisi o roditeljima.

"Nositi se sa bilo kakvim 'nedostacima' kroz duhovitost je odlično. Taj otac bi mogao reći: Uvijek se dobro zabavim kada vidim vaše izraze lica kad kažem da sam otac, a ne djed! Zapravo je tada neugodno osobi koja je krivo pretpostavila. Činjenica je da će takvih slučajeva biti sve više jer se dobna granica (ako uopće još postoji) ulaska u brak značajno pomaknula. Otac koji nikako ne može zamisliti suočavanje sa okolinom nije zrela osoba i dobro bi bilo da posjeti psihoterapeuta", savjetuje.

Možda te zanima... Imaju li muškarci biološki sat? Ne moraju samo žene brinuti o godinama i plodnosti, kažu stručnjaci Trudnoća
 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.