Roditelji Tatina zona 19. ožujka 2024.

Svaki muškarac može biti otac, ali samo neki mogu biti tata

Foto: Pexels/Laura Garcia
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Supruga, novinarka i mama triju djevojčica Colleen Temple opisala je zašto svatko može biti otac, ali rijetki mogu biti tata

Prije nego što smo suprug i ja postali roditelji, mislili smo da ćemo jednog dana biti relativno dobri u cijeloj toj ulozi “mama i tata”, ali iskreno, nismo previše razmišljali o tome prije nego što se to dogodilo. Ali, kad se to dogodilo, bili smo ugodno iznenađeni da je naša pretpostavka bila prilično točna - bili smo relativno dobri u novoj ulozi. Usuđujem se reći, u nekim danima, zapravo više nego dobri.

To spajanje roditelja promijenilo je način na koji ja vidim supruga. Još je zgodan. Još je pametan. Još je velikodušan. Ali sad? Sada, tri prekrasne male dame ga zovu 'tata' - i to nešto zbog čega je moje srce veliko kao kuća. obožavam kako viču TATAAAAA ili kad ga žele nazvati dok je na poslu samo da ga pozdrave. Čak me ne uznemirava kada traže to od mene da napravim - jer je to jako slatko. 

Možda te zanima... 10 stvari koje se mijenjaju kad postaneš tata Roditelji

Ljubav koju ove djevojčice imaju prema ovom čovjeku je neusporediva s bilo kojom drugom. Obožavaju ga. Sunce izlazi i zalazi s njim. A ako bih morala pogoditi zašto, to bi bilo iz nekoliko razloga. Njegovi su ga roditelji odgojili da bude dobar čovjek. Netko tko želi voditi brigu o ljudima oko sebe. Netko tko duboko voli i čija je odanost žestoka. Njegov stav prema podizanju djevojčica je upravo ono što sam se nadala da će biti. On voli svoje djevojčice - ne čeka "dječaka". Uči ih da budu ljubazna, snažne, suosjećajne, znatiželjne, hrabre. Da su lijepe - iznutra i izvana. Da mogu učiniti sve, biti bilo što - samo im je nebo granica.

 | Author: Guliver Foto: Guliver

Način kako se igra s njima je mnogo bolji od mog. Znam to i s time se slažem. Baca ih visoko u zrak, vrti ih, igraju se s loptom, uči ih driblati... 

On je ljubazan i promišljen. On me inspirira svaki dan i potiče me da slijedim svoje snove. On je doista sjajan primjer modeliranja kako netko treba voljeti drugog. Njegova radost je zarazna. On je zabavan, smiješan i pustolovan. On je za sve što dobro funkcionira u roditeljstvu - jer zna da moramo biti spremni na sve što nosi život, zar ne?

Možda te zanima... 10 fotografija koje pokazuju nevjerojatnu ljubav očeva Roditelji

Moja 4-godišnjakinja kćerka je nedavno postala prilično radoznala po pitanju kako su se mama i tata vjenčali.  Ona voli gledati slike našeg vjenčanja i postavljati pitanja i govoriti stvari poput: "Jednog dana ću se i ja udati za tata". Nadam se da će jednog dana i osnovati obitelj s nekim koji je poput njega. 

Zato što je ljubazan i pažljiv.
Jer je nježan i pun ljubavi.
Zato što je on sanjar.
Zato što radi stvarno, stvarno teško.
Jer on podržava i ohrabruje.
Jer vjeruje u mene ponekad i više nego što ja vjerujem u sebe.
Zato što me tjera da se osjećam kao da mogu sve, bilo što.
Zato što se osjećam opušteno.

Udaj se za muškarca koji će biti najbolji otac tvojoj djeci

Zato što će njegova ljubav biti sa mnom kroz sve ovo. Sretni dani roditeljstva kada prvi put promatramo naš novorođeni osmijeh ili teške dane roditeljstva kada smo nismo spavali noćima.
Zato što je njegova ljubav stabilna i stvarna.

Zato što nije savršen - nitko od nas nije. Ali on pokušava - iznova i iznova. 
Jer na kraju dana, on samo želi da se njegove djevojčice osjećaju voljenima.
Naravno, njegova DNK prolazi kroz njihovu krv - on je njihov otac.
Možete ga vidjeti u njihovim identičnim (i divnim, ako mogu dodati) iskrivljenim osmjesima.

Ali - on je mnogo više od samo dijelova njihovog  DNK lanca. Njegova strast za očinstvom dodijelila mu je titulu 'tate' i tako sam ponosna na tog čovjeka.

Možda te zanima... Pet stvari u kojima je tatin utjecaj jači na razvoj djeteta Roditelji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • extremeglassloans20

    Do you need a loan? Extreme loans are available to you and they give a loan of 2.5 percent which is applied today and you will be grateful. Contact them in the following ways. Whatsapp: +1 (631) 458-5021 Email: Extremeglassloans20@gmail.com They are trustworthy and don’t cheat because I’ve been with them ever since, so take this opportunity to be amazed

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.