Roditelji Tatina zona 02. ožujka 2021.

Tatin pametan izum sprječava nered prilikom hranjenja

Foto: instagram.com/ highchaircatchy
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ako ti je dosta čišćenja poda ispod dječjeg stolca za hranjenje, pogledaj genijalni izum jednog tate...

Kaos i nered koji nastanu prilikom svakog obroka ili hranjenja bebe su potpuno normalni, budući da su glavni dio odrastanja i dječjeg razvoja. Djeca se upravo na taj način uče hraniti i razvijati finu motoriku. Iako je hranjenje veoma zabavno, mrlje na tepisima i zidovima, hrana po prljavom podu te neprestano podizanje i čišćenje hrane s poda, za roditelje sigurno nisu toliko zabavni. 

Upravo je tom problemu doskočio jedan tata koji je izumio inovativni dodatak za stolice koji jednostavno - hvata hranu! Brad Cohenu, tati malene djevojčice Maye, upravo je nered bio najgori dio hranjenja djeteta, ali umjesto da se žali izmislio je trik kojim je riješio ovaj problem. 

Možda te zanima... Mama otkrila genijalan način kako spriječiti prljanje odjeće kod mijenjanja pelena Beba

Bradova supruga Rachel kaže da ih je ovaj izum spasio!

Do prvog lockdowna prošle godine, Brad nije imao pojma o čemu govori Rachel. "Uvijek sam mu govorila kako moram očistiti veliku količinu hrane i stalno sam na rukama i koljenima nakon hranjenja", rekla je te dodala "pokušavam učiniti sve da bebina hrana bude zdrava, a zatim hrana završi na podu i sve propadne.

Kad je Brad bio kod kuće tijekom lockdowna, svjedočio je upravo tome o čemu je Rachel govorila. Budući da voli samostalno rješavati probleme i smišljati nove kreativne ideje, Brad je osmislio i kreirao vodonepropusnu kutiju s nadimkom Catchy. Kutija pristaje oko nogu visoke stolice i hvata hranu koju beba baca. Odlična je stvar što iz kutije možeš sigurno izvaditi svu hranu koju je beba bacila i vratiti ju u njezin tanjurić ili ju koristiti za drugi obrok. 

 | Author: instagram.com/ highchaircatchy Foto: instagram.com/ highchaircatchy

Za razliku od tradicionalnih prostirki koje treba podići i oprati u sudoperu, Rachel kaže da se Catchy briše na mjestu na kojem je postavljena, oko visoke stolice. Isprva su Coheni koristili Catchy samo za sebe, no drugi su roditelji brzo čuli za to i pitali mogu li kupiti svoj. Brad je radio na četiri prototipa prije nego što se zaustavio na trenutnom dizajnu četvrtastih pladnjeva. Catchy je siguran za hranu, netoksičan i što je najbolje od svega može se reciklirati. 

Ovu genijalnu ideju možeš iskoristiti i pokušati izraditi sama sličan alat koji će ti olakšati hranjenje i spremanje. 

Možda te zanima... Genijalnim trikom mama smirila djecu prije spavanja Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.