Trudnoća 29. rujna 2023.

Postoji li najbolje razdoblje u godini za trudnoću? Ova mama tvrdi tako, a evo i koje je to doba

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Postoje neke odrednice i vanjski faktori koji utječu na to kad bi bilo bolje ili lošije, odnosno lakše ili teže podnijeti trudnoću. Vremenski uvjeti, temperature, prigode tijekom godine… Nije svima isto, ali neki su uvjeti univerzalni.

Ljeti je divno biti trudan! Ležerna, lagana odjeća, uživancija, slobodno vrijeme, putovanja. A opet, zima je tako dobra zbog široke, komotne odjeće i izležavanja pod dekicom. Teško je odlučiti koje je razdoblje najbolje za provesti s trbuhom. Isto tako, kad je najbolje roditi? Odnosno kako najbolje iskoristiti razdoblje trudnoće i porod za uživanje, da možeš uzeti najbolje od svega.

Možda te zanima... Mama planirala začeće tako da rodi djecu u – idealnom horoskopskom znaku Roditelji

Kako to obično biva, jedna je mama na TikToku objavila svoje viđenje ovog, i to na vrlo detaljan i promišljen način. Mama Love Frances Chie sigurna je da postoji samo jedno savršeno doba godine u kojem je trudnoća laka, a ujedno i u skladu s poželjnim astrološkim znakovima – ako razmišljate u tom smjeru.

“Pa, samo je jedan točan odgovor. Ako već niste pogodili, najbolje vrijeme za zatrudnjeti je kraj srpnja ili kolovoz”, kaže ona. Točno je objasnila zašto kraj srpnja ili kolovoza može biti najpovoljnije vrijeme za začeće, počevši od vremena strašnih jutarnjih mučnina, koje obično traju do 16. tjedna.

“Imala sam sreće da tako bude s mojim prvim djetetom i to je bilo najbolje. Vaše će jutarnje mučnine nestati do listopada — točno na vrijeme za blagdane. To znači da ćete se osjećati dobro i spremni za žvakanje za Božić,” kaže ona.

@lovefranceschiee Replying to @Olivia Best time to get pregnant ✅ nothing tops it, prove me wrong 😌👌🏽 | #greenscreen #pregnant #pregnancy #pregnanttiktok #firsttimemom #momsoftiktok #fypage ♬ original sound - Love Frances Chie 💕

Njezin drugi argument jest da će većina trudnoće koja je započela u kasno ljeto biti tijekom hladnijih mjeseci, što znači udobniju odjeću. “Sedam mjeseci provest ćete trudne na hladnom vremenu tako da možete nositi prevelike džempere, majice s kapuljačom i trenirke, te da će vam biti udobno. Također, budući da je hladno, ne propuštate ništa,” kaže ona.

Na kraju, ali ne manje bitno, beba će stići u proljeće, što znači cijelo ljeto zabave s novorođenčetom, izlaska vani i uživanja u svježem zraku kad god je moguće.

Mama nastavlja: “Rodit ćete bebu krajem travnja ili svibnja, tako da ćete moći uživati ​​u svojoj bebi cijelo ljeto, a to je odlično za vrijeme nakon poroda jer ćete moći izaći van i udahnuti malo svježeg zraka. A uz malo sreće, možda će dijete biti rođeno u znaku Bika, što je najbolji znak, rekla bih.”

Dobro, što se tiče horoskopa, sigurni smo da svi imaju svoje mišljenje, ali ovakav raspored nam se čini poprilično dobar. No, mama je zatražila od drugih da joj kažu je li u pravu i što oni misle, ali ujedno istaknula da je svaka beba blagoslov, kad god rođena.

Jedna je komentatorica ustvrdila da je proljeće najbolje godišnje doba za trudnoću i napisala: “Ne, rekla bih kraj ožujka/travnja. Slatki trbuščić u ljeto, džemperi u jesen, rođenje oko Božića, porodiljni do siječnja.”

Druga je rekla da je zima zapravo najbolje vrijeme za začeće i to: “Kraj prosinca! Dobiješ bebu u rujnu i još uvijek imaš lijepo vrijeme za rođendane. I možete se maziti sa svojom bebom u zimskim mjesecima.”

Bilo je puno onih koji su se složili s mamom koja je snimila video. “Mogu ovo potvrditi. Moja druga trudnoća je bila kraj travnja i bila je to najbolja trudnoća i porođaj! Uživala je u ljetu i prohodala je do sljedećeg ljeta (1 godina), nevjerojatno!”

@lovefranceschiee Worst time to get pregnant ❌ |#greenscreen #pregnant #pregancytiktok #pregnancy #firsttimemom #momtok #fypage ♬ original sound - Love Frances Chie 💕

U drugom videu, Chie je predložila najgore doba godine za trudnoću, napominjući da je oko praznika jedno od najgorih razdoblja jer ćete najvjerojatnije propustiti svu nevjerojatnu zabavu blagdana.

Možda te zanima... Što datum rođenja govori o tvom i karakteru tvog djeteta? Školarci

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.