Beba 27. lipnja 2023.

U postnatalnom hotelu zaboravit ćeš da si rodila, svi će te služiti – ako si možeš priuštiti

Foto: Instagram
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Kad jednom stigne dugoočekivana beba, sreći nema kraja. No, ako ćemo gledati realistično, znamo svi da su ti prvi tjedni zapravo jako, jako teški. A što kažeš na to da te tjedne provedeš u hotelu uz punu podršku cjelokupnog osoblja?

Ne spavaš, sve te boli, iscrpljena si toliko da uopće nisi znala da je moguće biti, čini ti se da sve radiš pogrešno, da beba samo plače… Ah, ti divni prvi tjedni s bebom! A sad zamisli da u tim danima imaš oko sebe cijelu „vojsku“ i sve što ti treba za čisto i istinsko uživanje. Kad si umorna, predaš bebu u sigurne ruke stručnjaka koji imaju iskustva s bebama. Ti se za to vrijeme uputiš u saunu, u dnevni boravak za mame, neki od tečajeva, terapija ili seminara za rodilje…

Možda te zanima... Život nakon poroda: 'Četvrto tromjesečje zaista postoji!' Beba

No, ni tu nije kraj. Možeš dobiti masažu bilo kakve vrste, a čak i između izdajanja možeš zatražiti čišćenje izdajalice. Da zaokružimo priču, tu su i psiholozi i drugi stručnjaci koji će ti pomoći ako ti bilo kako bude teško. A kad ogladniš, na stol ćeš dobiti što god ti padne na pamet, a posebno hranu koja pogoduje ženama koje su tek postale mame.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by boram (@boramcare)

Sve ti ovo vjerojatno zvuči kao – san. No, to sve možeš dobiti u postporođajnom hotelu Boram u New Yorku, na Manhattanu. Uz sve što se tamo nudi, nećeš doslovno niti osjetiti cijelu muku i strku oko prvih dana s bebom. Možeš li to zamisliti? Teško. Ne moraš se niti truditi zamišljati, jer većini „običnih smrtnika“ ovo je tek nedostižan san.

A zašto je to nedostižan san shvatit ćeš kad ti kažemo koliko košta noć u ovom uistinu posebnom hotelu. Za jednu takvu noć, a sigurno ćeš ih htjeti više kad to okusiš, izdvojit ćeš – 1400 USD, odnosno gotovo 1300 eura. Sitnica, zar ne?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by boram (@boramcare)

Postnatalna masaža će ti pomoći s nemirnim snom i smanjiti otekline, klasične masaže pomoći će ti da se oporaviš, a masaža stopala riješit će te umora. Sjedeće kupke pomoći će ti s bolnim ranama nakon poroda. U svemu tome možeš biti zajedno s partnerom, ali starija djeca nisu dobrodošla u hotel.

Zvuči kao nešto što bi valjalo isprobati? Da, znamo, ali pravit ćemo se da to uopće ne želimo. Tako je lakše.

Možda te zanima... Klinika Vrapče pokrenula program za očuvanje mentalnog zdravlja rodilja i majki djece do 2 godine Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.