Kakav raspored ima vaša beba?

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Klokanica

    Klokanica

    Broj poruka: 649

    Prijavi adminu

    Kakav raspored spavanja, hranjenja, izlazaka i igre ima vaša beba i kako njezin raspored odgovara vama kao roditeljima?

    Pet odgovora koja nam ostavite do srijede 27. studenog do 11 sati, nagradit ćemo našom knjigom tjedna - “Sretna beba” Gine Ford u izdanju nakladničke kuće Znanje.
    https://klokanica.24sata.hr/beba/razvoj-u-prvoj-godini/sretna-beba-idealan-raspored-spavanja-tijekom-dana-964 [klokanica.24sata.hr]

  • Avatar medoKartonski

    medoKartonski

    Broj poruka: 60

    Prijavi adminu

    Odkako se rodila imamo tu sreću da spava cijelu noć! Divno dijete ljubi je majka . Sada ima godinu i 11 mjeseci … Spavati ide oko pola 10 navečer, ujutro nam je buđenje u 6 ( jer mama i tata idu raditi ), vodimo je kod bake i dide, tamo popije bočicu i nastavi spavati do 9 sati, ponekad zna i malo produžiti. Slijedeća tura spavanja je poslije ručka, i spava do 15 sati, taman se probudi kada dođemo po nju … I tako svaki dan!
    Što se tiče hranjenja Ujutro bočica, neizostavan detalj. Kad se probudi oko 9, pojede nešto malo, većinom pahuljice jer tetka jede pahuljice, a svi znamo da je tetka ZAKON! ;) Zatim ručak u 12 sati, te večera oko 6 sati … Ponekad pred spavanje zna tražiti bočicu s mlijekom!
    Što se tiče izlazaka i igranja tu nemamo nikakvu proceduru i plan! Kad nam se izlazi izlazimo, kad nam se igra igramo se …
    A što se tiče rasporeda, navikli smo se i prilagodili njenom rasporedu tako da nam svima odgovara … 

    Nama ne treba knjiga jer smo mi još malo dvije godine. Ali bit će divan poklon za nove mame!

    Ljubav se zove imenom tvojim - IVA -

  • HappyDay

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    U našoj obitelji nije bilo prinove više od 32 godine i svaki savjet nam je i više nego dobrodošao. Zbunjeni smo, prestrašeni, nesigurni…informacija je puno na sve strane, a kako profiltrirati one prave? Zato bi bilo lijepo osvojiti jednu ovakvu knjigicu. :-)

  • mamaiva3

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    moj bebač se probudi oko 7 i onda imamo igranje, prematanje, papanje… otpratimo braceke u školu i opet se mazimo… onda oko 11 zaspi sam u kimbaču i spava do 12. onda opet prematanje i papanje i uživanje jer braceki taman dođu iz škole… oni pišu zadaću a maleni se igra i viče na njih… pokušava uporno doč do njihove sobe i pisat zadaću zajedno s njima… oko 3 je ručak i zajedno papamo i imamo kolektivni odmor… poslje odmaranja idemo u šetnju … omami nas malo zrak pa smo pospani al rijetko kad zaspimo… dođemo domeka i utoplimo se, popijemo čajeka malo i idemo na kupanac… nakon brčkanja u kadi popapamo bočicu i u carstvo snova… jer sutra je novi dan i treba se pripremiti i odmoriti… :-)

  • maria

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Imamo 6 mj. Budjenje u jutro izmedju 7.30-8 sati. Mali odmor nakon igre i papanja i kakanja, od 9.30-10.15. Popodnevno spavanje je od 12.30-14.30/15.00 sati. Jos imamo jedan odmor od 17-18 sati pa slijedi ritual kupanja, vecere…i u 20.30 na spavanje i spava do jutra sa jednim nocnim hranjenjem ali bez buđenja :-)

  • Bakkar

    Broj poruka: 2

    Prijavi adminu

    Prva cura je bila beba za poželjeti… Već prije drugog mjeseca smo imali ustaljeni  ritam i stvarno ne znam što je neprospavana noć s njom! Ali zato ovaj malac u trbi već pokazuje da s njim neće ići tako lako  Već su neprospavane noći iza nas, a najvažnije nas tek čeka… Mene u neku ruku i to raduje, sve su to čari roditeljstva kojima se (opet) veselim, ali se brinem zbog curke koja je školarka i ne bih htjela da i njen san bude ugrožen! Zato bi knjiga dobro došla kako bi od početka krenuli ispravno i tako Velikoj seki omogućili i dalje miran san i prijeko potreban odmor!

  • baltazarka

    Broj poruka: 7

    Prijavi adminu

    Naša beba (9,5 mj) spava cijelu noć - oko10 h (ponekad više, ponekad manje), ujutro već nakon 2,5 do 3 h budnosti spava oko 45 min. poslije podne (nakon oko 3 h budnosti) spava oko sat, do sat i pol (ponekad i 2 h) i ne spava do večeri. kada smo ju “natjerali” da zaspi kasno popodne nije htijela spavati navečer i to uspavljivanje je bilo toliko dugo da smo ju opet morali vaditi iz krevetića i hraniti…. navečer ide spavati oko 20, 20:30 i spava do 6:30, 7, nekad (ako smo te sreće) i dulje.
    Papanje - ujutro oko 7, pol 8 flašica adaptiranog, nakon 1 h voćno-žitna kašica pa igranje i spavanje.
    ručak 2,5 h nakon kašice i to povrće s žitaricama ili mesom s malo maslinovog ulja. onda idemo van u šetnju ili u dućan i igramo se pa spavanje (onda mama kuha ručak ili samo priprema za kuhanje). nakon spavanja igranje i oko 3-4 h od ručka svakih približno 2 h flašica adaptiranog. poslije podne se igramo ili nekud idemo. 
    navečer između 19 i 20 h kupanje i spavanje.

    koliko to nama odgovara? ODGOVARA nam jer je beba zdrava, sretna, dobro napreduje i spava po noći pa se i mi stignemo odmoriti…
    naravno ima dana kad se ritam totalno poremeti iz različitih razloga ali uvijek se vraćamo na stari ritam… mislim da bebi tak odgovara.

  • N.N.

    Broj poruka: 4

    Prijavi adminu

    Naša prva bebica stiže u veljači. Naravno, jaakoo se radujemo tom trenutku. Također,pomalo nas je strah kako cemo se snaći.Savjeta i informacija dobijamo svakakvih i sa svih strana. Ponekad smo zbilja zbunjeni… Jedna ovakva knjiga bi nam stvarno koristila. Veselimo se šansi da je osvojimo.

  • MercrediMatin

    Broj poruka: 3

    Prijavi adminu

    mi imamo problemčić sa spavanjem budući da je naša djevojčica naučila zaspati dojeći, sada će imati 11 mjeseci i najgore je noću, toliko da me suprug već pita kada ću ju prestati dojiti..kako muž bude na terenu, nas dvije smo naučile spavati skupa, a kada se probudi noću, jedini način da ponovno zaspe je dojenje.. i ne znam kako si pomoći.. danju spava dvaput po 1 h, ali i to često jedino ako ju uspavam dojeći.. i kada mi se postavljaju pitanja o spavanju i dojenju, najčešće se osjećam kao nesposobnjaković, a dijete mi je zdravo i napredno i znam da ne bih trebala, ali me već zabrinjava kako riješiti taj problem..

  • Avatar Zeko123

    Zeko123

    Broj poruka: 26

    Prijavi adminu

    Naš bebač ima 2 mjeseca. Navečer ima zadnji obrok oko 21:00 i u 22:00 spavanje, stavimo ga u krevetić, pusa… i sam zaspi. Ujutro spava do 08:00 bez noćnog obroka (od prije nekih 20-ak dana). Onda ide presvlačenje, papanje, mazimo se malo i oko 11:00 idemo u šetnju i tada već u autu zaspe i spava do nekih 13-14. Dođemo kući, papamo, igramo se i čekamo tatu da dođe s posla. Popodne ponekad zaspe jos nekih sat-dva. Oko 20:30 imamo kupanje i onda sve ispočetka ;)

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.