Trudnoća 08. rujna 2023.

Mama podijelila urnebesno smiješne savjete o frizurama u postporođajnom razdoblju

Foto: TikTok snimka zaslona
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Kosa nakon poroda. Čim to kažemo, jasno je o čemu govorimo. Ova mama odlučila se malo našaliti na račun svoje kose u razdoblju nakon poroda, a mnoge će mame točno znati o čemu govori!

Puno je stvari u životu i na tijelu žene koje su nakon poroda čak i bolje nego prije trudnoće. No, kosa nije jedna od njih. Nakon poroda kosa se na neki način obnavlja i najprije će je puno ispasti, da bi tek kroz neko vrijeme počela ponovno rasti. Kod nekih to ide sporije, kod nekih brže, kod nekih je vidljivije, kod nekih jedva zamjetno.

Možda te zanima... Stvari koje se nisu vratile u normalu ni 6 mjeseci nakon poroda Beba

Jedna je mama na TikToku odlučila na sve ovo pogledati na jedan smiješan način i našaliti se na račun svoje kose u razdoblju nakon poroda. Mama koja ima račun pod nazivom @minfin4life odlučila je pred kamerom napraviti od svoje kose 4 različite frizure, kao prijedloge za oblikovanje frizure u postporođajnom razdoblju. Ali na smiješan način.

Više je sve skupa šala na njen račun, ali gotovo svaka mama koja je prošla barem jednom kroz postporođajnu fazu će razumjeti ovaj video i – pošteno se nasmijati, gledajući u tim frizurama zapravo sebe i svoju kosu.

Najprije je na redu frizura s naglašenim prednjim dijelom, odnosno kosa zavezana otraga, osim pramenova koji nam padaju uz lice i uokviruju ga. Eh, da, u teoriji. Kod postporođajne kose upravo ti su pramenovi najtanji, pa nekad gotovo da ih i nema, jer baš tu raste nova kosa…

@minfin4life #postpartum #postpartumhairloss #funny #postpartumhairgrowth ♬ Love Grows (Where My Rosemary Goes) - Edison Lighthouse

Zatim tu je frizura s dodatcima za kosu – špangicama i slično. Ili mašnicama u boji. Nisu puno bolje prošle niti frizura sa gustim bujnim šiškama ni frizura s uzdignutim prednjim dijelom. Niti su šiške bile guste, niti bujne, niti je uzdignuti prednji dio bio spektakularan kakav bude kad kosa nije – iz razdoblja nakon porođaja.

I žene i komentarima bile su jednako šaljive kao i ona:

„HAHAHAHA! Rodit ću ponovno u listopadu. Trebat će mi grupa za podršku i perika!“

„Ne mogu dočekati da mi postporođajna kosa bude ovako duga!“

„Možeš glumiti Daphne iz Bridgertona!“

Kako bilo, najbolje je nasmijati se ovim nuspojavama trudnoće i poroda, jer, srećom, jednom budu iza nas!

Trbuh nakon poroda Možda te zanima... Dani, tjedni, mjeseci: Kako se trbuh smanjuje nakon poroda? Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.