Beba Mama poslije poroda 25. ožujka 2021.

'Nakon poroda suprug me zove Miss Piggy kako bih što prije smršavila'

Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mama koja se bori s postporođajnom depresijom kaže da je suprug okrutno naziva "Miss Piggy" kako bi što prije izgubila na težini...

Tridesetdvogodišnja mama dvoje djece na društvenoj mreži Reddit podijelila je svoj problem: od kad je rodila u listopadu njezin suprug je zove "Miss Piggy". Žena je priznala da od kada je rodila ima problem s kilažom i mršavljenjem: "Od kad sam rodila, izuzetno mi je teško smršaviti, uglavnom zbog postporođajne depresije. Uopće ne spavam i većinu jutra jedva ustajem iz kreveta, a još manje imam snage za odlazak u teretanu. Prošlih nekoliko mjeseci mi je zaista stresno." 

Dodala je da je suprugu Dave-u otvoreno priznala svoje probleme, međutim kako kaže, nije naišla na razumijevanje. "On se šali i komentira da sam "Miss Piggy" što implicira da sam lijena i da ga više ne privlačim. Počeo me zvati  Gospođica Piggy i uputio je sve moje prijatelje i obitelj, čak i moju djecu, da to isto učine."

Možda te zanima... 7 stvari koje muškarci ne vole kod svojih supruga Roditelji

Pomaže li suprug ili odmaže?

Žena je priznala da joj taj nadimak nije nimalo simpatičan. “Mrzim ovaj nadimak, ali suprug kaže da bi me to trebalo motivirati na mršavljenje. Mislim da on stvarno vjeruje da će mi to pomoći, ali osjećam se jadno zbog nadimka."

Mnogi su  ljudi ubrzo komentirali njezinu objavu. Neki su napisali da je prava "svinja" u cijeloj priči njezin suprug. Jedna je osoba rekla: "Ovo je zlostavljanje i točka. I vaša djeca se uče takvom ponašanju. "

Mnoge žene mogu osjećati tjeskobu i anksioznost nakon rođenja svog djeteta, koje se obično naziva "dječjim bluesom", to će trajati samo nekoliko tjedana nakon poroda. Ako simptomi potraju, moguće je da se radi o postporođajnoj depresiji. Postporođajna ili postnatalna depresija pogađa oko jednu od deset novih mama. Simptomi uključuju: trajni osjećaj tuge, nedostatak užitka i gubitak interesa za vanjski svijet, kao i za bebu i kroničan nedostatak energije. U takvim trenutcima podrška okoline i obitelji je prijeko potrebna! 

porod Možda te zanima... Suprug podijelio fotografiju s poroda bez njenog znanja Beba
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • yepali

    I am making 10,000 Dollars at home own laptop. Just do work online 2 to 4 hour properly. so and make my family happy and u can do Check it out what and do ... ....... https://bit.ly/39JrDqt

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.